TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Türk halk müziğinin usta ismi ve oyuncu Nuri Sesigüzel, 86 yaşında hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti

KEMAL ÖZKURT

Türk halk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel'den acı haber geldi. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Sesigüzel, Beylikdüzü'ndeki özel hastanede gece saatlerinde kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini İbrahim Tatlıses sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞSAĞLIĞINDA BULUNDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden sanatçı için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Erdoğan, paylaşımında, "Türk müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kıymetli sanatçımızın ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı. 

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?
Nuri Sesigüzel, 1943 yılında Şanlıurfa'da doğmuştur. Asıl adı Nuri Kaçtaş'dır. İlk ve orta tahsilini tamamladıktan sonra 13-14 yaşlarında çok sevdiği Halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı. 1961 yılında İstanbul Radyosunda yapılan sınavları geçerek radyoda kendi derlediği ilk türküsünü okurken ona sazıyla Nida Tüfekçi eşlik eder. Bu yanık sesli Urfa’lı delikanlı, müzik dünyasının dikkatini çeker. Soyadı Sesigüzel olarak değiştirilir. Ardından 'Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük' adlı ilk 45'liğini yapar. Bu kez onun gözü Ankara'dadır. Çünkü, Ankara Radyosu sesini bütün Türkiye'ye duyurmaktadır. Sonra da Ankara Radyosunun açmış olduğu sınavları kazandıktan sonra Muzaffer Sarısözen'in korosunda çalışmaya başladı. Bu arada ablası mahallesinden Aysel ile tanıştırdı ve bu evlilikten Birgi Canberk adında kızı dünyaya gelmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.