TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tunç Soyer'den Kemeraltı Çalıştayı'na destek

1-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Kemeraltı Çalıştayı için çalışmalar hızlandı. Oluşumun paydaşları bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 16:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tunç Soyer'den Kemeraltı Çalıştayı'na destek

Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi ünvanına sahip, İzmir halkının gözbebeği Kemeraltı’nın 7 gün 24 saat yaşayan bir cazibe merkezi haline gelmesi için 1-2-3 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Kemeraltı Çalıştayı için düğmeye basıldı. Oluşumun paydaşları Çalıştay ile ilgili fikir alışverişi yapmak adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.  2023 Kemeraltı Çalıştayı'nın yürücüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, "Kemeraltı gibi önemli bir değere sahip çıkarak 7/24 yaşayan bir turizm alanı olmasını, kültürünü korumasını istiyoruz" dedi. 

SOYER: KEMERALTI İZMİR’İN KALBİDİR

Başkan Soyer, Büyükşehir Belediyesi olarak Çalıştay’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek, “Sizleri dinleyince görüyoruz ki un var, şeker var, irmik var her şey var. Sadece helva yapılması bekleniyor. Öncelikle Kemeraltı’na bu kadar gönülden bir bağlılık duymanız, aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da aynı bağlılığı içlerinde hissediyor olması çok kıymetli. Burada ortaya iyi bir şey çıkartabiliriz. Bizim için Kemeraltı, İzmir’in kalbidir. İzmir ileriye gidecekse bu Kemeraltı’nın bir kaldıraç olmasıyla mümkün. İzmir başka türlü ilerleyemez. Önce Kemeraltı’nın ayağa kaldırılması lazım. Kemeraltı, dünyanın en eski ve en büyük açık hava alışveriş merkezi. Bu tek başına çok büyük bir unvan. Özetle biz de bunun için ne yapabiliriz diye yola çıktık. Bugün esnafımızın rahatsız olduğu çalışmalardan tabii ki haberdarız ve üzülüyoruz. Ancak 50-60 yıldır Kemeraltı’nda halının altına süpürülmüş ve kimsenin dokunmaya niyet etmediği ne varsa onu yapıyoruz. Yağmur suyu, pis su kanallarının ayrıştırılmasından, artık çürümüş içme suyu kanallarının yenilenmesine kadar devasa bir çalışma yapıyoruz. 

650 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Sadece altyapıyla ilgili 650 milyon liralık bir çalışma yaptık. 200 milyonun üzerinde üstyapı hazırlık çalışması var. Dev bir bütçe ayırdık, dev bir iş yapıyoruz. Elbette bunlar sihirli değnek ile olmuyor. Eğer biz bu çalışmaları yapmazsak kimse yapmayacak. Çünkü bu popülist siyasi söylemlerle örtüşmeyen bir şey ama başka çaremiz yok. Eğer hayalini kurduğumuz Kemeraltı’nı yaratacaksak bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak Kemeraltı’nı İzmir’de en çok önemsenmesi gereken nokta olarak tespit ettik ve bütün önceliğimiz bunun üzerinden yürüyor. Bütün bu çalışmalar yürürken sizlerin 1-2-3 Eylül tarihlerinde yapmayı tasarladığınız bu Çalıştay bizim de gövdemizle içinde olacağımız bir şey. Burada mümkün olduğunca kapıyı açıp daha fazla paydaşı içeriye dâhil etmek gerekir diye düşünüyorum. Kimseyi dışarıda bırakmayacak şekilde bir organizasyon yapmalıyız. Sizin öncülüğünüzde yürüsün, biz de bütün gövdemizle sizin yanınızda olalım. Bu Çalıştay fikrini çok doğru buluyoruz ve biz hazırız” dedi.  

KARAÇORLU: ÇOK ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZ VAR

Çalıştay’ın yürütücüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu ise Çalıştay’ın Kemeraltı’nın geleceği için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kemeraltı Çalıştayı’nda çok önemli paydaşlarımız var. Bu sayının artacağına inanıyoruz. Kemeraltı Derneği ve İzmir Valiliği ile de bir görüşmemiz olacak. Daha önceki Çalıştay’da bazı tespitler yaptık ve öneriler geliştirdik. Bu kez hem gelişen durumların yeniden değerlendirilmesi hem kentsel altyapı ve üstyapıyla ilgili yeni tespitlerin yapılmasına ilişkin 2023’teki bu Çalıştay’ı çok önemsiyoruz. Çalıştay’da tiyatro şenlikleri gibi pek çok kültür sanat etkinliği olacak. Bir sergi açmayı da hedefliyoruz. Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederiz.” 

2023 Kemeraltı Çalıştayı paydaşları

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi, Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi, İzmir Milli Kütüphane Vakfı, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Toprak Çocukları Seramik Atölyesi, ‘Sart tiyatro topluluğu’, ‘Spartaküs Sanat Merkezi İzmir’, ‘Sınıf Tavrı Derneği’, ‘İzimizi Kaybetmeyin’ YouTube kanalı, ‘İzmir Mülteci Derneği’, ‘Yeni Bakış Gazetesi’

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.