TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜGVA’dan Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki

null

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 12:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TÜGVA’dan Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki

KÜTAHYA (AA) - Kütahya’da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, Kabe fotoğrafının yere serilmesine tepki gösterdi.

Ulu Cami önünde bir araya gelen TÜGVA üyesi gençler ile vatandaşlar, Cemil Meriç'in "Kıyasıya bir savaştı bu, Haç'la Hilâl'in/Batı'yla Doğu'nun, imanla inkârın savaşı" beytinin yazılı olduğu pankartlar açtı.

Vakfın Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil, burada yaptığı konuşmada, Boğaziçi Üniversitesi’nde son günlerde yaşananların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin menfur bir sapkınlık alametiyle tahkir edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Ebeoğlugil şunları kaydetti:

"28 Şubat sürecinde ve sonrasında türlü zulümlere imza atmış, bu yasakçı zihniyetin kini, tekrar nüksetmiş ve bu sefer biz Müslümanların kıblesi olan Kabe-i Muazzama’yı tahkir etme gayreti içerisine girmiştir. Her fırsatta düşünce, fikir ve inanç özgürlüğünden bahseden güruh, bu hakaretin karşısında duran öğrencilere yönelik fişleme kampanyası başlatarak cesaretin, saygının ve hoşgörünün sefaletini yaşamaktadır. Bu tahkir edici davranışın karşısında elif gibi dimdik duran kardeşlerimizin yanında olduğumuzu alenen ifade ederken İslam’a ve Müslümanlara kin besleyen herkesin karşısında olduğumuzu da beyan ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.