TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Troy Kart nedir? Troy Kart başvurusu nasıl yapılır?

Troy Kart, Türkiye'nin özgün bir ödeme yöntemi olarak dikkat çekiyor. TROY, Türkiye'nin yerli kart ödeme sisteminin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Troy Kart nedir? Troy Kart başvurusu nasıl yapılır? İşte, bu soruların cevapları ve Troy Kart'ın detayları…

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Troy Kart nedir? Troy Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen bu kart, yerli bir kartlı ödeme sisteminin önemli bir temsilcisidir. Troy Kart'ın en dikkat çekici özelliği, Türkiye'de üretilmiş olmasıdır. Türkiye'nin ekonomik ve finansal alanındaki yerlilik vurgusunu yansıtan Troy Kart, kendi logosuyla hızla tanınırlığını artırmıştır.  Vatandaşlar merakla Troy kart nedir? Troy Kart başvurusu nasıl yapılır? gibi soruları arama motorlarında araştırmaya başladı. Troy Kart detayları haberimizde…

Troy, Türkiye'nin finansal alanında bir dönüm noktası olan, Bankalararası Kart Merkezi tarafından 2015 yılında hayata geçirilen bir ödeme şemasıdır. Türkiye'nin ilk ve tek yerli ödeme sistemi olan Troy, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmetlerini sunarak kullanıcılara geniş bir ödeme yelpazesi sunar. "Türkiye’nin Ödeme Yöntemi" anlamına gelen TROY, bankalar ve işletmeler arasında güvenli ve hızlı para transferi sağlayan bir elektronik bankacılık yöntemi olarak öne çıkar.

troy kart

TROY, Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 31 Mart 2016 tarihinde kartlı sistem kurma izni alarak resmi olarak faaliyete geçmiştir. Bu izinle birlikte troy kart, yerli ve milli bir ödeme sistemi olarak Türkiye'deki finansal altyapıda kendine sağlam bir yer edinmiştir. Ayrıca, 2017 yılında Discover Card ağı aracılığıyla dünya genelinde kabul edilmeye başlanarak, Troy'un uluslararası alanda da tanınırlığı artmıştır.

TROY KART BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Troy kart başvurusu yapmak isteyenler troy kartı destekleyen lisanslı banka ve finans kuruluşlarından temin edebilir

TROY KREDİ KARTI VEREN BANKALAR

Akbank

Alternatif Bank

QNB Finansbank

Halkbank

TEB (Türkiye Ekonomi Bankası)

VakıfBank

Garanti BBVA

Yapı Kredi Bankası

Şekerbank

Anadolubank

TROY BANKA KARTI VEREN BANKALAR

Akbank

Aktif Bank

AlBaraka

Anadolubank

QNB Finansbank

Garanti BBVA

Emlak Katılım

TEB

YapıKredi

Ziraat Bankası

Türkiye İş Bankası

VakıfBank

Vakıf Katılım

Halkbank

ING

KuveytTürk

Türkiye Finans

TROY KART NEREDE KULLANILIR?

TROY logolu kartlar ile Türkiye’deki tüm ATM ve POS’lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinizde de güvenle kartı kullanılabilir. Arka yüzünde Discover-Diners-Pulse logoları bulunan kartlarla da tüm dünyada işlem yapılabilir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: QNB Finansbank’tan faizsiz kredi müjdesi!

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.