TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torbalı’da afetlere karşı ‘direnç’ adımı: İzmir’e iki müjde daha

Pancar Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye İstasyonu’nun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, afetlere karşı dirençlilik vurgusu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Torbalı’da afetlere karşı ‘direnç’ adımı: İzmir’e iki müjde daha

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Pancar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İtfaiye İstasyonu’nun açılışında konuştu. Açılışa, Soyer’in yanı sıra; Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ve Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy katıldı. Programda yapılan konuşmalarda, itfaiye biriminin afetlere karşı dirençli olmadaki önemine vurgu yapılarak hem üretimin devamlılığı hem de can ve mal kayıplarının asgari seviyeye indirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Programda ayrıca afetlere karşı dirençlilik konusunda bir diğer hedefin İzmir Serbest Bölgesi olduğu, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde ise protokol hazırlıklarının başladığı müjdesi paylaşıldı.

tunç_ilkses-3

SOYER: KAYIPLARI ASGARİYEYE İNDİRECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, itfaiye istasyonunun can ve mal kayıplarının azalmasındaki önemine vurgu yaparak “Pancar OSB İtfaiye Hizmet binası hepimize gurur veren bir organizasyon. Torbalı sadece İzmir değil, Ege için de yerelden kalkınmanın büyük örneği. Burası sürekli gelişen bir ilçemiz. Üretimin devamlılığı için ise risklere karşı tüm önlemlerin alınması gerekiyor. Son yıllarda yaşadıklarımız gösterdi ki her an her afete hazırlıklı olmamız gerekiyor. Şehrimizin güvenliği ve ekonomisi için bize en çok gurur veren işlerimizden biri OSB’ler ile yaptığımız iş birlikleri. Bu süreçte Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), İTOB, İzmir Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş (İZBAŞ), Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ve Pancar Organize Sanayi Bölgesi yönetimleriyle iş birliği protokolleri imzaladık. Her geçen gün büyüyen, nüfusu artan Torbalı’nın sadece bu gününü değil geleceğini de çalışmalarımızın odağına aldık. Torbalı’nın bugünü ve önümüzdeki 50 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi altında. Her bir Torbalılı vatandaşımızın içi ferah olsun. İlçemizin refahını büyütmeye ve bu refahın adil dağılımını sağlamaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Pancar Organize Sanayi Bölgesi’ni bugün çok önemli bir hizmetle buluşturuyoruz. Pancar Organize Sanayi Bölgesi’yle belediyemiz arasında imzalanan protokol sonucunda gerçekleşen 26 milyon liralık bu yatırım, sanayici ve yerel yönetim iş birliğinin en güzel örneklerinden biri.  Bu itfaiye istasyonu Torbalı’ya gece gündüz hizmet verecek. Hem kaza hem de yangınlara hızla müdahale edebileceğiz. Organize sanayi bölgemiz veya çevresinde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını asgari seviyeye indireceğiz” dedi.

torbalı itfaiye_ilkses

“ORTAKLIKLAR ÇAĞINDA YAŞIYORUZ”

Hizmetlerin hayata geçmesinde iş birliklerinin önemine de vurgu yapan Soyer, “Ortalıklılar çağında yaşıyoruz. Bir girişimin tam olarak başarıya ulaşabilmesi için artık birbirimize her zaman olduğundan da fazla ihtiyacımız var. Pancar Organize Sanayi Bölgesi ile ortaklaşa yürütmekten gurur duyduğum bu proje işte bu nedenle de çok büyük değer taşıyor. Torbalı’nın geleceğine yapılan bu yatırıma önayak olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Ünlüsoy nezdinde tüm müteşebbis heyet ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum. Torbalı’ya yatırım yapmayı seçen tüm sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

ercan öter_ilkses-1

ÖTER: ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK

Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ise yangınlara müdahalede dakikaların bile önemli olduğuna vurgu yaparak itfaiye biriminin bölgede olmasının avantaj sağladığını belirterek “Küresel ısınma nedeniyle son 3 yılda yangınlar ve felaketler konusunda birçok örnek yaşadık. Özellikle orman yangınlarında hızlı müdahalenin ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördük. Geçen sene de ilçemizde 8 civarı fabrika yangını yaşandı. Dakikaların ne kadar önemli olduğunu orada gördük. 10 dakikada bir fabrikanın yandığına şahit olduk. Bu itfaiye binasının OSB’mizde olması sanayi bölgemiz için bu anlamda çok önemli. Burayı personelle donatmak çok kolay değil. Bu açıdan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

mahmut unlusoy_ilkses

ÜNLÜSOY: ALTGEÇİT TALEP EDİYORUZ

Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlüsoy da “Bölgemizde yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. OSB’mizdeki tüm sanayicilerimiz kurulan GES’lerle birlikte kullandıkları elektriğin neredeyse tamamını kendisi üretiyor diyebiliriz. Bugün burada açılışını yaptığımız itfaiye binamız bin 500 metrekare alan üzerine kuruldu. İnşallah hiçbir yangın olmadan, kullanıma ihtiyaç duyulmadan hizmet vermeye devam edecektir. Bizim en önemli sorumluluğumuzdan biri olan otoban çıkış projesi… Bu konuda bizlere desteklerinden dolayı Sayın Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür ediyorum. Sayın başkanım sizden bir talebimiz var. Otoban çıkışından sonra Bekir Saydam Caddesi’nde oluşacak olan trafik yoğunluğunu azaltmak ve güvenli giriş çıkış için sizden bir altgeçit talep ediyoruz. Bunun için bir proje hazırlıyoruz, sizlere de sunacağız” ifadelerini kullandı.

                            BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir’i cezalandırmayın demişti: Soyer’in Erdoğan mektubu karşılık buldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.