TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topik nedir? MasterChef topik nasıl yapılır?

MasterChef All Star'da şefler yarışmacılardan topik mezesi tarifini yapmalarını istedi. Peki topik nedir ve nasıl yapılır?  İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Topik nedir? MasterChef topik nasıl yapılır?

Televizyon ekranlarında merakla takip edilen MasterChef programında bu hafta topik mezesi trend oldu. Peki yiyenlerin vazgeçemediği lezzetli mi lezzetli topik mezesi nedir ve nasıl yapılır? Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Topik ya da bir diğer söylenişiyle topig , vejeteryan köftesi olarak bilinir. Nohut bazlı bir hamurdan oluşan, genellikle patates veya unla karıştırılan topik, soğan, fındık ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir Ermeni yemeği olarak bilinmektedir.

Gelelim meşhur Ermeni mezesi Topik nasıl yapılır? İşte merak edilen detaylar, topik mezesi malzemeleri ve topik mezesi yapımı…

TOPİK İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı nohut (geceden ılık su ve tuzla ıslatılacak)

2 orta boy patates (haşlanmış)

1 su bardağı tahin

1 çay kaşığı yeni bahar

5 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çay kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı kuş üzümü

TOPİK MEZESİ NASIL YAPILIR?

İlk önce soğanları bir tavaya koyup üzerine tuz ve şekeri ilave edin biraz kavurduktan sonra kuş üzümünü ve fıstığı da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve 1 bardak su koyup kapağını kapatarak haşlanmaya bırakın haşlanıp pişen soğanlara yarım su bardağı tahini ekleyin ve ocaktan alın. Nohutların kabuklarını çıkarın haşlanmış patatesleri de ekleyip püre eziciyle ya da rondadan geçirin üzerine yarım su bardağı tahini tuzu ekleyip hamur haline getirin ve sonrasında 5-6 küçük parçaya ayırın. Streç filmi iki kat yapıp parçalara ayırdığınız hamurları tek tek avuç içi kadar parmaklarınızla açın ve içine soğan harcını koyup streç yardımıyla top şeklini verin üzerine isteğe göre limon suyu ve tarçın ekleyip servis edebilirsiniz. Ermeni mutfağının güzel mezelerinden en bilinenidir topik aslı tülbentle yuvarlanıp haşlanandır ama günümüzde bu şekliyle kolayca yapılması tercih ediliyor.

LEZZETLİ TOPİK YAPMANIN PÜF NOKTASI

Soğanlara tahini ekledikten sonra karışımı uzun süre ocakta bekletmek, tahinin kesilmesine neden olur. Bu sebeple tahin, koyduktan sonra hemen ocaktan alınmalıdır.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Eylül ayında hangi balıklar yenmeli?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.