TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ'den İzmir'e 18,3 milyar TL'lik yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TOKİ tarafından İzmir’e yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunarak, TOKİ’nin İzmir geneline 18,3 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 12:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TOKİ'den İzmir'e 18,3 milyar TL'lik yatırım

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında genel kurulda milletvekillerine hitap etti. Kırkpınar, 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki İzmir depreminin hiçbir anını unutmadan İzmir'de depremin izlerini silmeye çalıştıklarını vurguladı. Toplu Konut İdaresi tarafından İzmir’de yapılan yatırımlara da değinen Kırkpınar, “Deprem sonrasında rezerv alan da dâhil olmak üzere 5 Bin 61 konut planlanmış, bin 404 konut ve 289 dükkan bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmiştir. 3 bin 657 konut da inşallah kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecektir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız tarafından 2003-2022 yılları arasında İzmir ili ve ilçelerinde güncellenmiş rakamlarla toplamda 18,3 milyar TL'lik yatırım yaptık” diye konuştu.

AK Parti olarak İzmir dahil olmak üzere tüm Türkiye’ye yatırım yaptıklarını vurgulayan Milletvekili Kırkpınar, şunları söyledi:

“Sonuç olarak yaptığımız tüm çalışmalarda bütün illerimize 2023'e, 2053'e ve 2071'e en güzel şekilde hazırlanıyoruz. Sözlerime son verirken millete hizmet yolunda aşkla yürüyen AK Parti'mizin ve hükûmetlerimizin her alanda olduğu gibi çevre, şehircilik alanında da yaptığı çalışmaların vatanımız ve aziz milletimiz için artarak devam edeceğini özellikle belirtmek istiyorum.”

Yüzyılda yapılacak hizmetleri 20 yıla sığdırdıklarını kaydeden Kırkpınar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Her alanda olduğu gibi, çevre ve şehircilik alanında da yüz yılda yapılabilecek hizmetleri yirmi yıla sığdırmış olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Türkiye Yüzyılı vizyonuyla artık ülkemizin önünde yeni bir hedefler silsilesi, kutlu bir istikbal yolu açılmıştır. 1950'lerden itibaren başlayan, özellikle 1970'lerde ve 1980'lerde zirveye çıkan düzensiz göç, çarpık kentleşme, gecekondulaşma, hazine arazilerinin işgali gibi sorunların önemli oranda ortadan kaldırılmasına şahit olduk. Tüm kurumlarımızla birlikte asırlık ihmalleri gidermenin, kronikleşen meselelere çözüm bulmanın mücadelesini sürdürmekteyiz. AK Parti hükûmetleri olarak bizler ecdadımızın emaneti olan şehirlerimizi, içinde yaşayan nesilleri ihmal etmeden ihya etmek için çalışmalarımızı süratle sürdürüyoruz. Medeniyetimizi yaşatan, çevreye saygılı, iklim dostu şehirler hedefiyle sosyal konuttan millet bahçelerine, kentsel dönüşümden sıfır atığa, iklim değişikliğinden ekolojik koridorlara kadar tüm altyapı ve üstyapı yatırımlarımızla şehirlerimizi imar ve ihya etmeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve Türkiye'nin en büyük şehircilik hareketi olan kentsel dönüşüm seferberliğiyle 81 ilimizin tamamında afetlere karşı risk taşıyan tüm binaları yeniliyoruz. Şehirlerimizde kendi enerjisini üreten, enerjiyi savurmayan, su hasadı yapan, sıfır atık uyumlu, akıllı sistem uygulamalarıyla donatılmış yapılar inşa ediyoruz.”  HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.