TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOBB Kurulu’nda İzmir başarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin iki gün süren Genel Kurulu’nda İzmir’de ekonominin iki önemli ismi yönetim kuruluna seçildi

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2023 14:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TOBB Kurulu’nda İzmir başarısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin ve iki gün sürecek seçimleri gerçekleştirildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seçime İzmir’den odalar, EBSO, İZTO, İTB olmak üzere toplam 64 delege ile katılarak Ankara’daki Genel Kurul’a katıldı.

TOBB’un yönetim kurulunun belirlendiği seçimde ise İzmir’den ekonominin iki patronu yönetim kuruluna seçildi.

İş dünyasının en büyük çatı örgütü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin iki gün süren genel kurulunda İzmir İş Dünyası’ndan iki başkana önemli görev verildi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ile EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yeni yönetimde yer aldı. 

İzmirli Başkanlar, seçimlerin ardından TOBB seçimlerini ve yeni dönemi şöyle değerlendirdi:

İZTO Başkanı Mahmut Özgener: 
“Dünya ve Türkiye ekonomisinde çok fırtınalı bir dönemde İzmir’i temsilen bulunduğum TOBB’da, iş hayatının güçlü kalması için gereken tüm sorumlulukları almaya gayret ettik. Bu dönem kendi isteğimle görev almadım. Yeni dönemde kentimizi temsilen TOBB Yönetim Kurulu’na giren Sayın Kestelli ve Sayın Yorgancılar’ın da aynı anlayışla İzmir ve Türkiye için elden gelen her şeyi yapacağına inancım tam. Kentimizin TOBB’daki temsilinin artması benim için ayrıca bir gurur vesilesi. Dostlarıma başarılar diliyorum.”

İTB Başkanı Işınsu Kestelli: 
“Türk iş dünyasının çatı örgütü olan TOBB’da İzmir’i temsil etme fırsatı bulduğum için çok memnunum. Öncelikli gündemim, Türkiye’de tarım ve hayvancılığın tüm bileşenleriyle stratejik sektör olarak önünün açılmasına gayret etmek olacak. Bu tasarrufu için TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na müteşekkirim. İzmir’de örnek bir dayanışmayla çalıştığımız dostlarım Mahmut Özgener ve Ender Yorgancılar’a da verdikleri  destek için çok teşekkür ediyorum.”

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: 
“TOBB, Türk iş dünyası için çok önemli bir kurum. Bir dönem aradan sonra yeniden ve daha güçlü bir temsille çatı kuruluşumuzun yönetiminde yer almak gurur verici. Ülkemizin sanayiden tarıma, ticaretten turizme her alanda dengeli bir büyümeye ve üretim kaslarını güçlendirmeye ihtiyacı var. Bu amaca hizmet için İzmirli tüm STK’larla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Mahmut Başkan’a yaptığı hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Şimdi biz Işınsu Başkan’la birlikte ülkemiz ve İzmirimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Kentimize ve Türkiye’ye hayırlı olsun.” HABER MERKEZİ

TOBB

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.