TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB Jeoloji Kurultayı start verdi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Jeoloji Mühendisleri Odası'nın bu yıl 75'incisini düzenlediği Türkiye Jeoloji Kurultayı start verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2023 12:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TMMOB Jeoloji Kurultayı start verdi

KEMAL ÖZKURT

Kurultayın bu yılki ana teması, 2022 yılının başından itibaren Rusya-Ukrayna örneğinde olduğu gibi yakın coğrafyada yaşanan çatışmalar, petrol, gaz, kömür, jeotermal, metalik veya endüstriyel hammaddeler gibi jeolojik kökenli kaynaklara olan talebin baş döndürücü bir hızla artmasına ve Ortadoğu ve Akdeniz başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde ekonomik kriz ve istikrarsızlıkları tetikledi. Bu olguların ana nedenlerini tartışmak ve detaylandırmak amacıyla  ‘Jeolojik Kaynakların Sürdürülebilir Kalkınmadaki Rolü’ ana tema olarak belirlendi.

KURULTAYDA DEPREM DE KONUŞULACAK
Kurultayın ana temasının belirlenip ilan edilmesini takip eden dönemde 6 Şubat 2023’te merkez üstü Pazarcık olan 7.8 büyüklüğündeki ve merkez üstü Elbistan olan 7.6 büyüklüğündeki ikiz depremlerin ardından, “Deprem” konusunun ele alınması ve tartışılması amacıyla “Doğa Kaynaklı Afetler ve Afet Yönetimi Oturumu”nun yanı sıra 13 Nisan Perşembe ve 14 Nisan Cuma günlerinde “Deprem Özel Oturumu ve Paneli”  alt başlıklar olarak konuşulacağı bildirildi.

Öte yandan, deprem konusunda çalışma yürüten meslektaşlarının bölgede yaptıkları arazi çalışmalarının sonuçlarının sunulacağı oturumlarda, bölge genelinde can kaybı ve ağır hasarlara neden olan fay ve fay mekanizmaları, depremin yarattığı hasar ve bu hasarın oluşmasına neden olan faktörler ayrıntılı olarak değerlendirilecek.
 
KURULTAY'DA ORTAK AMAÇLAR KONUŞULACAK

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından yapılan açıklamanın devamı ise şu şekilde;
75. Türkiye Jeoloji Kurultayımızda, bulunduğumuz coğrafya ve çevresinde emperyalist ülkelerin kaynak paylaşımı savaşlarının, ülkemize etkileri ile  jeolojik kaynak ve varlıklarımızın aranması, araştırılması, bulunması, işletilmesi ve yönetilmesi süreçlerinde yer alan biz jeoloji mühendislerinin, ülke kalkınmasındaki rolü ve önemini topluma ve yöneticilerine doğru ve etkili anlatılmasını sağlamak önde gelen amacımızdır.

Düzenleme Kurulu olarak, aklın ve bilimin rehberliğinde her yıl gerçekleştirilen ve bu yıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü, Kurultayımızın ise 75’inci yılı olması nedeniyle, daha bir anlam ifade eden Kurultayımıza aklın ve bilimin toplumsal yaşamın her alanında hak ettiği yeri alması gerektiğini düşünen herkesi bekliyoruz.

unnamed-29

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.