TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tiktok Reklamcılığı ve TikTok’un Satın Alma Davranışına Etkileri Nedir?

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2022 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2022 07:12

Bu hafta sizlere Tiktok platformunda yer alan reklamlardan ve satın alma davranışını etkileyen etmenlerden bahsedeceğim. Bugünlerde markaların dikkatini çeken TikTok, birbirinden farklı video içeriği ve aktif günlük kullanıcı sayısının çok olması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken bir platform haline gelmiştir.

 Reklamcılık sektöründe yeni bir ivme yakalayan TikTok platformunun reklam ve pazarlama oranları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. TikTok, 15 ile 60 saniyelik videolardan oluşan zengin içerikleri ile bugün çok yoğun şekilde kullanılıyor. Bu kadar yoğun kullanılan bir uygulama olması nedeniyle dijital reklam sektörünün gözünden kaçamayacak bir hale geldi. TikTok sponsorlu reklam verme ve diğer reklam seçenekleri ile ön plana çıkmakta ve bu uygulama hedef kitleye ulaşmanın en etkili ve en hızlı yolu olarak kabul edilmektedir. Diğer sosyal medya platformları gibi TikTok uygulaması da hedef kitlenin doğru şekilde tespitine, veri analizine ve daha fazla etkileşime imkan vermektedir. Özellikle hedef kitle olarak genç kesime ulaşmanın en kolay ve en hızlı yolu TikTok reklamları olmaktadır. Her yaşa hitap eden TikTok, çoğunlukla 18-35 yaş aralığında kullanılmaktadır. Hatta bu oran gün geçtikçe büyümekte ve yaş aralığı da genişlemektedir.

 Satın alma davranışı açısından incelediğimizde ise uygulamayı kullanma yaşı genç kesim olduğundan kaynaklı e-ticaret satışlarını da oldukça arttırmaktadır. Infuluencer adını verdiğimiz tanınmış ve güvenilir kişilerin çektiği videolarda yer alan ürün ve hizmetlerin satışının arttığını ve bu sebeple de daha fazla video çektikleri çok rahat bir şekilde analiz edilmektedir.

 Günümüzde Facebook ve Instagram reklamcılığının daha çok göz önünde olduğunu düşünürsek eğer bu doğru bir strateji olmayabilir. Platformlarda vakit geçirme oranlarını incelediğimizde aslında TikTok reklamlarının da Facebook ve Instagram reklamları kadar ön planda olması gerektiğini düşünmekteyim. Tabii tercih yine sizlere kalmış. Verdiğiniz hizmete veya ürüne yönelik en doğru planı seçmeniz gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.