TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF, formatta değişikliğe gidiyor, yeni formatta neler olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi, Hollanda ve Belçika lig yapısını yeniden düzenleyen Hypercube firması ile yaptığı iş birliği protokolü çerçevesinde format yapısını belirlemek için planlanan anketler kulüp ve taraftarlara açıkladı. Peki bu formatta neler olacak? Yeni format neleri değiştirecek? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TFF, formatta değişikliğe gidiyor, yeni formatta neler olacak?

Türkiye Futbol Federasyonu, Hypercube firması ile yaptığı iş birliği protokolü çerçevesinde format yapısını belirlemek için planlanan anketlerin kulüp ve taraftarlara açıldığını duyurdu. Peki yeni formatta futbolun yapısında ne gibi değişiklikler olacak? Taraftarlar ve kulüpler düzenlenen ankette nasıl bir rolü olacak? Hypercube firması futbolda ne gibi değişimler sağladı? Yeni formatta futbol severler neyi bekliyor? Sizler için derledik. İşte sizlerle…

TFF'DEN İLGİNÇ ANKET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) futbolun değişimi ve dönüşümü için farklı anket çalışması başlattı. Son yıllarda Türkiye'de futbol seyir zevkinin düşmesi, yeni jenerasyonun futbola olan ilgisinin azalmasından dolayı TFF bazı çalışmalar için harekete geçti. Futbolun kurallarında bazı değişikliklerin söz konusu olurken yetkililer Dünya çapında futbola olan ilginin azaldığını düşünüyor. Bu alanda çalışan akademisyenler ve futbol kurulları zaman içerisinde bazı değişimlere gidebilir. Türkiye Futbol Federasyonu, tüm taraftarlara açtığı ankette Süper Lig olmak üzere tüm ogranizasyonlarının formatını yeniden belirlemeyi amaçlıyor.

Düzenlenen bu anketle artık taraftarların fikirleri ve düşünceleri de etkili olacak. Spor kulüplerinin temsilcileri, yetkililer ve taraftarlar Türk futbolunun formatında olan değişikliklere etki edecek. Yapılacak olan çalışma ve anket değerlendirmeleri sonucunda Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası format yapısı gözden geçirilecektir.Bu çalışma ve anket sonrasında futbolda radikal değişimler yaşanabilir. TFF’nin elde edeceği bu çalışma Türk Futbolunun yarınları için çok daha büyük projeler  üretmek istiyor. TFF'nin Hypercube firması ile yaptığı iş birliği sonrasında Türk futbolunda ne gibi değişimler olacak? Hypercube firması, türk futbolunda seyircilerin satın alma davranışlarını etkileyecek mi? Futbola dair bütün değişimler merak ediliyor.

HYPERCUBE KİMDİR?

Hypercube, sporda inovasyonun etkilerini raporlama konusunda uzmanlaşmış, veri  modellemeler ile spor ve sporun diğer disiplinlerine yönelik sorunlar üzerinde çözümler sunan bir firma olarak bilinmektedir. Hypercube firması; Romanya Kupası, Avusturya Bundesliga ve İsviçre Kupası gibi organizasyonların değişiminde önemli rolü olmuştu.  Etkinlikleri ve taraftar etkileşiminin artırılması konularında projeler üreten firma Dünya çapında spor organizasyonlarına yön vermiştir. Hypercube; Romanya Kupası, Concacaf (Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu ), İsviçre Kupası'nın tekrardan dizayn edilmesinde ve kupanın formatında bazı değişikliklere gitmiştir. Formatı değişen bu organizasyonlarda seyir zevki artarak futbola olan ilgi değişmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.