TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavuk Dünyası İzmir’deki yatırımlarını büyütüyor

Bu sene 10’uncu yılını kutlayan Tavuk Dünyası, 16 restoranla en fazla restoranının bulunduğu dördüncü il olan İzmir’deki yatırımlarını sürdürüyor

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 11:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Tavuk Dünyası İzmir’deki yatırımlarını büyütüyor

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Türkiye yeme-içme sektörünün öncülerinden Tavuk Dünyası, stratejik önem verdiği İzmir’deki büyümesine hız kesmeden devam ediyor. İzmir’deki ilk restoranını 2012 yılında açan ve bugün 16 restoran ile yoluna devam eden Tavuk Dünyası, 5 yeni lokasyonda daha İzmirlilerle buluşmaya hazırlanıyor.

İstinye Park İzmir’de basın mensuplarıyla buluşan Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu,

önümüzdeki dönemde Gaziemir, Bostanlı ve Çeşme lokasyonlarında restoran açmayı hedeflediklerini; Urla ve Seferihisar bölgelerindeki araştırma çalışmalarına da devam ettiklerini belirtti.

1,2 MİLYONU AŞKIN MİSAFİR…

2022 yılında İzmir’de restoranlarında 1,2 milyonu aşkın misafiri ağırladıklarını söyleyen Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’de ilk restoranımızı 2012 yılında Optimum Alışveriş Merkezi’nde hizmete açmıştık. Şu anda İzmir’de 11 tanesi franchise olmak üzere toplam 16 restoranımız mevcut. İzmir restoranlarımızın cirosu tüm Türkiye’deki restoranlarımızın yüzde 6,3’ünü oluşturuyor ve 3. sırada yer alıyor. İzmir restoranları aynı zamanda 2 bin 157 kişilik oturum kapasitesiyle de Türkiye’de 2. en büyük kapasiteye sahip şehir. Öte yandan İzmir, en fazla restoranımızın olduğu 4. şehir konumunda bulunuyor.”

İZMİRLİ YATIRIMCILARIN İLGİSİ BÜYÜK

İzmir’in bir turizm cenneti ve ülke ekonomisine en fazla katkı sağlayan şehirlerden biri olduğunu aktaran Mumcu şunları söyledi, “Limanları, kara, hava, deniz yolu alternatifleri ile ticaretin de kalbinin attığı İzmir, ülkemizin batıya açılan kapısı. Aynı zamanda büyük ve köklü üniversitelere ev sahipliği yapması İzmir’e bir öğrenci şehri kimliği de kazandırıyor. Tüm bu stratejik artılarıyla bizim için son derece değerli olan İzmir, yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Şu anda 7 farklı yatırımcı sahipliğinde 11 franchise restoranımız bulunuyor. Bu sayı artacak. İzmir bizim de kendi restoran yatırımlarımızı yaptığımız 5 ilimizden biri.”

TAVUK DÜNYASI 10. YAŞINI KUTLUYOR

Son 10 yılda sektörün dinamiklerini göz önünde bulundurarak yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde başarılı bir büyüme grafiği çizdiklerini ifade eden Volkan Mumcu, “İlk restoranımızı açtığımız 2012 yılından bu yana 10 yılda Türkiye’nin 52 şehrinde 278 restorana ulaşarak 135 milyondan fazla misafiri ağırladık. Tavuk Dünyası olarak yaklaşık 4 bin kişilik bir istihdam yaratıyoruz. 49 cm’lik kocaman tabaklarımızdan basit bir hesap yaparsak, tabaklarımızı uç uca eklediğimizde 67 milyon metre, 67 bin kilometre yapıyor. Bu da dünyanın çevresini tabaklarımızı uç uca ekleyerek 1,7 defa dolaşmak anlamına geliyor” dedi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Tavuk Dünyası’nın müşteri memnuniyeti performansı hakkında da bilgiler veren Volkan Mumcu şöyle konuştu, “Büyümeyi kesintisiz kılabilmek, müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin sağlanmasından geçiyor. Araştırmalarımızla elde ettiğimiz veriler sonucunda gururla ifade etmek isterim ki, müşteri memnuniyeti seviyemiz yüzde 96’ya ulaşmış durumda. Nokta sayısı bazında Türkiye’nin en büyük tavuk restoran zinciri olmanın, ITQI Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülen lezzetler sunmanın ve yüksek marka bilinirliğine sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle en önemli değerimiz olan müşterilerimizle aramızda bu derece kuvvetli bir bağ oluşturmamızı sağlayan lezzetlerimizin yaratıcılarına, tüm restoran çalışanlarımıza, yatırımcılarımıza ve Tavuk Dünyası ailesine teşekkür etmek istiyorum.”

YEREL LEZZETLERİ ÖNEMSİYORUZ

Tavuk Dünyası menülerinin yerel lezzetlerle de harmanlandığını vurgulayan Mumcu, son olarak, “Anadolu eşsiz bir yerel ürün ve lezzet hazinesine sahip. Biz bu hazineyi, bu toprakların bize sunduğu bir değer olarak görüyor ve çok kıymet veriyoruz. Yerel lezzetleri araştırıyor ve Tavuk Dünyası yorumu ile bu lezzetleri menülerimize ekliyoruz. Örneğin Ege Bölgesi’nin özgün otlarından aldığımız ilhamla, şevketi bostan ve kayakoruğunu harmanlayarak hazırladığımız lezzetimiz ‘Egelim’, özgün Türk Mutfağı lezzetlerinden Ali Nazik ile hazırladığımız Ali Nazik Tavuğumuz menümüzün öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.