TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 27 Eylül

Tarihler 27 Eylül'ü gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 27 Eylül

27 EYLÜL TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

AVRİL LAVİGNE

Tam adı Avril Ramona Lavigne olan Kanadalı şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu genç yaşta milyonların sevgisini kazanmayı başarmıştır. 2006 yılında Canadian Business dergisine göre Lavigne Hollywood'da yaşayan altıncı en zengin Kanadalıdır. Avril Lavigne'in ilk albümü olan Let Go, 2002 yılında çıkmıştır. İkinci ve üçüncü albümleri Under My Skin ve The Best Damn Thing ise sırasıyla 2004 ve 2007 yıllarında çıkmıştır. Bu albümlerin ikisi de Billboard 200 listesinde ilk sıraya yerleşmeyi başardı. Avril Lavigne'in bu listelerde en üst sıraya yerleşen şarkıları Complicated, Sk8er Boi, I'm With You, My Happy Ending, Nobody's Home, Keep Holding On, Girlfriend, Hot. Lavigne'nin 2010 yılı Haziran ayı içerisinde yeni albümünü piyasaya sürdü. Lavigne, 31 Aralık 2010 tarihinde Dick Clark's NYE'de What The Hell adlı şarkının konserini vermiştir. 2011 yılında ikinci single'ı "Smile" adlı şarkısını çıkarmıştır. 1 Mart 2012'de hayranlarına bir sürpriz yaparak Goodbye adlı şarkısına kısa film çekmiş ve büyük ilgi görmüştür.

AVRİL LAVİGNE ÖZEL HAYATI

Avril Lavigne'in vejetaryen olduğu bilinmektedir. Fakat, 2007 yılında yapılan bir röportajda Lavigne, et yemeyi tercih etmediğini açıklamıştır. Ayrıca Lavigne'nın hayran kitlesine "Little Black Stars" denmektedir. Gençken Napanee'de gittiği bir pizza restoranında yediği yeşil zeytin parçalı pizzanın onun en sevdiği yiyecekler arasında yer aldığı, kendisine ait olan Under My Skin Bonez adlı belgeselde belirtilmiştir. Fakat buna ek olarak Avril Lavigne sesine zararlı olacağını düşündüğünden dolayı fazla pizza tüketmemektedir. Avril Lavigne'in ünlü olmasından sonra Kanada'da gittiği pizza restoranı pizzalarından birinin ismini Lavigne'e ithaf etmiştir. Hatta restorana gelen müşteriler hatıra defterine Avril ile ilgili görüşlerini yazmaktadır.

Avril Lavigne'in sol bileğinde bir yıldız dövmesi bulunmaktadır. Bu dövmenin deseni ayrıca onun ilk albümünün kapağında da kullanılmıştır. Çalışma arkadaşı ve yakın dostu olan Ben Moody de bu dövmeden taşımaktadır. 2004 yılının sonlarında Lavigne, sağ bileğine, içerisinde D harfi olan pembe kalp şeklinde bir dövme daha yaptırdı. D harfi kocasının isminin baş harfini simgelemekteydi. Sol kolunda kendi giyim markası olan "Abbey Dawn" yazısı bulunmaktadır.

27 EYLÜL TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

TUNCEL KURTİZ

Tam adı Tuncel Tayanç Kurtiz olan oyuncu 1 Şubat 1936 yılında Kocaeli’de doğmuştur. Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve senaristtir. Babası Selanik doğumlu bir Türk bürokratı, annesi ise Boşnaktır. Oyunculuğa ilk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda başlamıştır. Sinema filmlerinde rol almıştır. Sürü filmiyle zirveye çıkan sanatçının, doğayla iç içe yaşamayı sevdiği söylenir.

1979 yapımı Gül Hasan filmiyle ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştirmiştir. 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır. Erol Keskin, Hadi Çaman ve Erol Günaydın ile birlikte Genar Tiyatrosu'nu kurdu. 1980'li yıllarda yurtdışında yaşamaya başlamıştır. 2006 yılında Hacı, 2007'de Asi adlı TV dizilerinde oynadı. 2009 yılının başında vizyona girmiş olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Karaeski (Ramiz Dayı) karakterini canlandırmış ve tanınırlığı daha da artarak sevilen bir karaktere dönüşmüştür. 2010 Yaz döneminde NTV yeşil ekranlarında Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre Beldesi'nin Çamlıbel köyünde eşi ve kayın biraderi ile birlikte işletmekte olduğu Zeytinbağı adlı butik otelde ünlü dostlarını ağırlayarak Tuncel Kurtiz ve Dostları adlı bir program yapmıştır. Aynı yıl BBC'nin Hayat belgeselini seslendirmiştir. Birçok ulusal ve uluslararası ödülünün yanı sıra, Ekim 2011'de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü alarak hafızalara kazınmıştır. 27 Eylül 2013 yılında İstanbul Etiler'deki evinde kalp krizi sonucu 77 yaşında yaşama veda etmiştir.

TUNCEL KURTİZ’İN KARAKTERİ RAMİZ DAYI SÖZLERİ

Herkes öldürür sevdiğini.

Bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için, ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.

Bazı insanları kırmak gerekir yeğen, aslında kim olduklarını görmek için…

Seni önceden saçma sapan sevmişler Selma benimkisi ağır geldi tabi…

Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak en çabuk unuttuğumuz şeydir; ne yapsak!

Nereye gidersen git şunu unutma. Herkes gün olur evine döner.

Silemiyorsan karalayacaksın.

Ne kadar değişirsen değiş nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı.

Merak; aşktan daha güçlü bir şey. Bir kere âşık olunca bilirsin aşkın sana ne yapacağını, ama merak öyle değil. Eğer birini merak edersen, o merak seni alır götürür.

Sevilmeyi hak etmediğini düşünen herkes yalnızdır. Sevmekten korkanın kaderi ise yalnız kalmak değil, nefret ettikleriyle baş başa kalmaktır sonunda.

Herkesin bir geçmişi vardır, bir de geçmemişi.

Mademki; bu dünya bile yok olacak bir gün, sevginin bitmesine insan neden üzülsün?

Değişmek zordur yeğenim ama bazen… Aynı adam olmak daha zordur… Hayat öyle yüklenir ki üstüne durduğun yerde çatır çatır çatırdarsın.

Bu haber de ilginizi çekebilir: 2023 Cadılar Bayramı tarihi belli mi? Hallowen kutlamaları ne zaman başlıyor?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.