TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süper lig için bir adım kaldı

Bornova Hitab Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı 2022- 2023 sezonu Kadınlar 2. Lig’i namağlup tamamlayarak şampiyonluğa ulaştı ve adını 1. Lig’e yazdırdı

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Süper lig için bir adım kaldı

ÖZGÜR ŞENGÜL - ÖZEL HABER 

İzmirli iş insanı Hakan Beşyıldız’ın 2018 yılında kurduğu Bornova HİTAB Spor kadın futbolunda yakaladığı başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Kurduğu kulübe çocukları Hatice İrem, Tunahan ve Asude Beliz’in baş harflerinin adını veren Beşyıldız, önce erkek takımları ile lige katılım sağlıyor. Kadın futbol takımını ise 2021 yılında hayata geçiriyor. Kurulduğu ilk yılda mücadele ettiği Kadınlar 3. Lig’ten namağlup şampiyon olarak adını 2.Lig’e yazdıran HİTAB Spor kadın futbol takımı bu sezonda aynı başarıyı yakalayarak adını Kadınlar 1. Lig’e yazdırmayı başardı. Takımı kurdukları ilk günden itibaren asıl hedeflerinin Süper Lig olduğunu söyleyen Bornova HİTAB Spor Kulübü Genel Koordinatörü Ali Alanç ve Başkan Hakan Beşyıldız ile 2022- 2023 sezonunu aynı zamanda da takımın hedeflerini konuştuk.

BORNOVA HİTAB

LİGDE KALICI OLMAK İSTİYORUZ

Takım kurulduğu ilk andan itibaren hedeflerinin Süper Lig olduğunu belirten Ali Alanç, “Başkanımız Konak Belediye Spor kadın futbol takımını izledikten sonra takımı oluşturmak istedi bende buna öncülük ettim. 1,5 ay içinde acele bir takım kurduk. İlk senemizde Kadınlar 3. Lig’inden 2. Lig’e yükseldik, bu sezonda iyi bit çalışma yaptık ve elimizdeki mevcut kadroya 3-5 takviye yaparak 2. Lig’den namağlup 1. Lig’e çıktık. Gelecek sezon ise Süper Lig’i istiyoruz; zaten asıl amacımız o, orada kalıcı olmak ve İzmir’i Şampiyonlar Lig’inde temsil etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR

YÖNETİM İYİ OLURSA BAŞARIDA GELİYOR 

Spor kulüplerinde yönetimin önemli olduğuna vurgu yapan Alanç, “Yönetim iyi olursa size iyi imkanlarda tanıyor. İmkanlar iyi olunca çalışanlar kaliteli oluyor iyi oyuncular seçiliyor motivasyon güzel bir şekilde sağlanıyor.  Böylelikle başarı da geliyor. Bir profesyonel takım nasılsa bizde öyleyiz sağlıkçımız, masörümüz, diyetisyenimiz var.  Başkanımız elinden gelen her türlü imkânı bizlere sağlıyor. Onun yanında Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’da desteklerini esirgemiyor ona da teşekkür ederim. Başarıların en temel sebebi yönetim. Doğru zamanda doğru işler yaparak daha da iyi başarılara imza atacağız.” şeklinde konuştu.

ALİ ALANÇ

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ 

Alt yapılarda U-15, U-17 ve U-13 kategorilerinde mücadele edeceklerini söyleyen Genel Koordinatör Ali Alanç, altyapının çok önemli olduğunun da altını çizdi. Alanç, “Biz bu işi bina gibi düşünüyoruz temelimiz ne kadar sağlam olursa başarı o kadar kaçınılmaz olur. Kendi özkaynaklarımız olmazsa biz bu işi yapamayız oradan A takımımıza oyuncular kazandırmak istiyoruz. Caner hocamız alt yapılarda ciddi emek veriyor ilerleyen zamanlarda altyapımızı daha da yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Alanç ayrıca spor okullarında 120 tane kız sporcunun da olduğunu söyleyerek bu rakamın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

şampiyonluk

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞA BAŞ OLACAĞIZ

Konak Belediye Spor kadın futbol takımı ile gelecek sezon başa baş olabileceklerini söyleyen Alanç, “Gelecek sezon Süper Lig’de olursak İzmir’de iki kardeş takım orada yer alacak bu İzmir için çok önemli. Biz bu sayının artmasını istiyoruz. Mesela Bornova Genç Yıldızlar adında bir kulübümüz daha var Bornova’da onları da biz teşvik ettik kurulması için elimizdeki fazla oyuncuları onlara verdik. Onlarda şu an gruplarında şampiyon oldular Play – Off’u bekliyorlar benim yaptığım istatistiklere göre inşallah gelecek sezon onlarda Kadınlar 2. Lig’inde yerini alacaklar” dedi.

KIZ ÇOCUKLARI ÖZVERİLİ

HİTAB Spor Kulübü Başkanı Hakan Beşyıldız, Antalya’da maç izlerken kız çocuklarının erkek çocuklarından daha özverili olduğunu fark ettiğini söyleyerek, “Ali Hoca Antalya’ya maçları izlemeye çağırmıştı ve orada maçları izleyince kız çocuklarının dik başlı olmadığını gördüm hemen Ali hocaya kız takımı kurması için rica da bulundum o sezon hemen kurduk. İlk yılımızda 3. Lig’den namağlup çıkarak adımızı 2.Lig’e yazdırdık bu sezon ise 2. Lig’den 1. Lig’e yükseldik” ifadelerini kullandı.

KURMUŞ OLMAK İÇİN KURMADIK 

Kadınlar futbol Lig’ine katılırken en üst Lig’in Kadınlar 1. Lig olduğunu belirten Beşyıldız, kategori olarak Süper Lig’in ise daha sonra eklendiğini söyledi. Beşyıldız, “Takımı kurarken kurmuş olmak için kurmadık bizim amacımız bu sene de hiç takılmayıp direk Süper Lig’e çıkmak ve orada kalıcı olmak istiyoruz” dedi. 2022 – 2023 sezonunu da değerlendiren Başkan Hakan Beşyıldız, “Bizim hedefimiz 1. Lig’di buna ulaştık. Bunu mutluluk sebebi olarak görmüyoruz çünkü amacımız o bu senede elimizdeki mevcut kadroya 4-5 takviye yapıp daha süratli, daha koşan bir takımla başarıyı yakalayacağız” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.