TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nde

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Yeniden Refah Partisi’ne katıldığını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Suat Kılıç, Yeniden Refah Partisi'nde

Erbakan, Suat Kılıç’a rozetini taktıktan sonra yaptığı açıklamada, “Partimize katılımların arkası da gelecek. Diğer partilerden de üst düzey yöneticiler, kurucular, başkan danışmanları seviyesinde Yeniden Refah Partimize katılımlar gerçekleşecektir” diye konuştu.

Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında sözlerine Ankara Elmadağ’daki MKE Fabrikası’ndaki patlamada hayatını kaybeden işçilere rahmet dileyerek başlayan Erbakan, yapılan Genel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarında Yeniden Refah Partisi’nin belirleyici olduğunu söyledi.

'' YENİDEN REFAH PARTİSİ GÖRMEZDEN GELİNMEYECEĞİNİ KANITLADI''

Erbakan Yeniden Refah Partisi’nin kısıtlı imkanlarla katıldığı  ilk seçimlerdeki başarısıyla Türk siyasetinde artık görmezden gelinemeyeceğini kanıtladığını belirterek, “Yüzde 3’e yakın oy oranı, bir milyon 529 bin oy alarak ve kendi alnının teriyle, kendi listeleri ile, kendi seçmeni ile Yeniden Refah Partimiz 5 milletvekilini Meclis’e göndermeyi başarmıştır. Bu başarısı ile Yeniden Refah Partisi gelecek için çok güçlü bir iktidar adayı olduğunu göstermiştir.” dedi. 

KENDİ KISITLI İMKANLARIYLA...

Seçimlerin kazananın açık bir şekilde Yeniden Refah Partisi ve Cumhur İttifakı’nın olduğunu, kaybedenin ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olduğunu belirten  Erbakan şöyle konuştu:

“Bu seçimlerin kazananı çok açık bir şekilde Yeniden Refah Partisi’dir, Cumhur İttifakı’dır ve elbetteki Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dır. Bu seçimlerin en büyük kaybedeni ise 2 Meclis grubu kuracak kadar milletvekilini yüzde 1 bile oyu olmayan partilere dağıtan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Seçimin kaybedenleri 6’lı masa ve masadaki 4 tane küçük parti sıfıra yakın oylarıyla adeta bir tabela partisi haline geldikleri bu seçim sonucuyla ortaya çıkmıştır. Politik kurnazlıklar üzerine inşa edilen binalar eninde sonunda çökmeye mahkumdur. Her ne kadar CHP’nin sırtından milletvekili çıkararak kazançlı gibi görünseler de bu seçimin kaybedeni oldular. Bu seçim sonuçları da tescillemiştir ki; kendi kısıtlı imkanlarıyla almış olduğu oy oranı ve sandıkta temsiliyet bakımından Milli Görüş’ün tek adresi Yeniden Refah Partisidir! Partimiz bu seçimdeki başarısını 9 ay sonra yapılacak Yerel Seçimlere de taşıyacak ve arkasından da  2028 yılındaki Genel Seçimlere de iktidar hedefiyle yürüyecektir Allah’ın izniyle.”

''MİLLİ GÖRÜŞ FARKINI ORTAYA KOYACAĞIZ''

Meclis’te paylaşımda adalet, yönetimde adalet ve yargıda adaletin sözcüsü olacaklarını kaydeden Erbakan, “Cumhur İttifakına girerken AK Parti ile imzaladığımız mutabakat metnindeki maddelerin Gazi Meclisimiz’de takipçisi olacağız.  Bu sözün gereğini hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Mecliste hakkı ile yerine getireceğiz. Rahmetli Erbakan hocamızın ‘hayra motor şerre fren’ düsturu ile hareket edip Yeniden Refah Partimiz hazırladığı projelerle, yapacağı kanun teklifleri ile, Meclis’e getireceği konularla hayırlara vesile olacak ve şerlere fren olacaktır.  Yeniden Refah Partisi hazırladığı projelerle kamuoyunun gündeme getirdiği tekliflerle, yapıcı eleştirileriyle meclis dışında da çok faydalı işlere vesile olmuştu. Şimdi Allah’ın izni ile meclisteyiz. Yine projelerimizle önergelerimizle meclis gündemine getireceğimiz konularla Milli Görüş farkını Meclis’te de ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

REFAH SEVİYESİNİN ARTIRILMASI HAKKINDA

Yeni Bakanlar Kurulu’nun göreve başlar başlamaz ekonomik sorunları çözme iradesini göstermesini olumlu karşıladıklarını belirten Erbakan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakanlar Kurulu’nun bizim açımızdan en dikkat çekici tarafı daha ilk toplantısında aziz milletimizin en önemli sorunu olan hayat pahalılığını, geçim sıkıntısını çözebilecek irade ortaya koymasıdır.  Devletine bağlı cefakar milletimiz 14 Mayıs’te ve 28 Mayıs’ta sandıkta üzerine düşen görevi yapmış ve bütün ekonomik sıkıntılarına rağmen milli ve manvei değerlerine sahip çıkmış, ülkesine sahip çıkma iradesini göstermiştir. Şimdi yeni hükümetimize düşen de alınacak ekonomik tedbirlerle bir an önce milletimizi rahatlatacak adımları atmaktır. Ekonominin borç faiz zam ve vergi sarmalından kurtarılması, denk bütçe ile faize giden milyarlarca doların kurtarılması, milli kaynak paketlerimizin hayata geçirilmesi ile elde edilecek imkanların dar gelirli milyonların refah seviyesinin artırılması için kullanılması öncelik olmalıdır.”

''HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR''

Genel Başkan Fatih Erbakan'ın ardından kürsüye gelerek konuşma yapan Gençlik ve Spor eski Bakanımız sayın Suat Kılıç, "Bu genel merkez binası bizim aşına olduğumuz bir yer. 18 yaşında öğrenci olarak Ankara'ya hukuk fakültesi için geldiğimiz günlerden beri bu genel merkeze çok geldik. Rahmetli Erbakan Hocamızın burada elini öpmüşlüğümüz var. Davanın geçmişinde her kim bu duvara bir tuğla ilave ettiyse Allah hepsinden razı olsun. Milli Görüş’ün ata tohumundan yeniden filizlendi. Yeniden Refah Partisi ile yeniden filizlenen Milli Görüş’ü, Cenab-ı hakkın lütfuyla bize de nasip olacaktır diye düşünüyorum. Sağlam adımlarla halka hizmet hakka hizmettir şuuruyla bereketli bir geleceği sağlam bir semin üzerinde inşa etmeye muvaffak olacağız diye düşünüyorum. Burası rahmetli Erbakan’ın fikirlerinin olduğu bir mekteptir. İnşallah bu mektepten öğrendiklerimizle daha güçlü yarınlara muvaffak oluruz" dedi.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.