TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

STK toplantısında ‘su faturası’ şikayeti ‘ulaşım’ talebi

CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayları ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kiraz da STK’larla bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
STK toplantısında ‘su faturası’ şikayeti ‘ulaşım’ talebi

TENZİLE AŞÇI

CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayları, CHP’nin son seçimlerde en az oy aldığı Kiraz ilçesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçim Ofisi açılışı ve 2. Bölge milletvekili aday tanıtım toplantısında bir araya geldiler.

Açılış ve tanıtımın ardından adaylar, esnaf ziyareti yaptılar ve son olarak ilçenin STK temsilcileriyle bir araya geldiler. Toplantıya, Millet İttifakı partilerinin il başkanlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, amaçlarının sorunları dinleyerek çözüm üretmek olduğunun altını çizerken Aslanoğlu, Soyer ve vekil adayları tek tek sorun ve önerileri aldılar.

Toplantıda tüm adaylar tek tek kendilerini tanıtırken iktidar ve sorunların çözümü mesajı verdiler.

SOYER: İKTİDARIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI HİÇ TATMADIM

Tüm adaylar kendini tanıtırken söz alan Soyer, “İktidarın belediye başkanı olmayı hiç tatmadım. Ama onun ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Ama inanın bu arkadaşlarımız iktidarın vekilleri olduğunda her şey çok iyi olacak. Onlar yapacak. Hepimiz beraber göreceğiz. Az kaldı” dedi.

ASLANOĞLU: İNSANLARI YILDIRMAYACAK

Esnafa seslenen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ‘korku ve baskı rejimini’ eleştirerek, “Bu seçimde bizleri farklı konulara mahkum etmeye çalışsalar da bu seçim 3 ana başlıkta değerlendireceğimiz bir seçim. Gencecik çocuklarımız bir çizim yaptılar ya da tweet attılar diye gözaltına alınıyorlar. Bu, özgürlüklerimizin ne noktaya geldiğinin çok büyük göstergesi. Bu özgürlüklerimizin geldiği son durumun göstergesi.  Özgürlüklerimizi nasıl alırlar onu planlıyorlar. Artık vatandaşlar bir mikrofon uzatıldığında televizyon kamerası görünce korkuyor. Bizi korkutmaya çalışıyorlar. Maalesef kadın cinayetlerinin her gün arttığı bir ülkede yaşar hale geldik. Önceliklerimizden biri budur. Biz demokrasiden, özgürlükten yana mı olacağız yoksa istibdattan yana mı olacağız? İkincisi… Hepimizin kiraları arttı. Esnafı gezdik. Esnaf kan ağlıyor. Pazar yerlerine gidiyoruz ama oralarda alışveriş yok. Çünkü insanların alım gücü çok azaldı. Ama bunu yapan bir düzen var. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bir düzen. Bizi 20 yıldır yoksullaştıranlarla sandıkta alacağımız hesabımız var. Seçim dönemi boyunca sizlere geldiğimizde bambaşka alanlara gideceğiz. Bazen sizi korkutmak için bir şeyler yapılır, söylenir İstanbul’da, bugün olduğu gibi Konak’ta. Bugün gördüğünüz tatsız olaylar kafamızı kurcalayacak şeyler değil. Ülkeyi aydınlığa çıkarmak isteyen insanları yıldırmayacak. Ama bunlar bizi yıldırmayacak. Bizi kamplaştırmak ve toplumu bölmek istiyorlar. 6’lı masanın belki de yaptığı en güzele şey kardeşçe bir arada durabilmemiz. Öyle az buz değil, ülke meselelerine ilişkin binlerce başlıkta uzlaştılar. Yani seçim olduğunda üstünde uzlaşılmış bir metin olacak. Türkiye’de ilk kez bir metin olmadan neler yapacağımız konusunda uzlaşmış olacağız. Sizlerden ricam bu ülkeyi kucaklamanız. Biz bütün vatandaşlarımızla kucaklaşıp helalleşeceğiz. Bu kötü düzene son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

İLÇEYE HASTANE TALEBİ

Toplantıya katılan bir vatandaş, sağlık konusunda dikkat çekerek, “Siyasi parti ayırt etmeksizin elimden geleni anlatmaya çalışıyorum. Küçük Menderes’in canı için elinden geleni yapmasını istiyorum. Hastane sıkıntımız var” dedi.

Hastane sıkıntısına ilişkin CHP İzmir 27. Dönem Milletvekili ve 28 Dönem vekil adayı Mahir Polat, paralı hale getirilen sağlıkta ‘sosyal devlet’ anlayışının yeniden hakim olacağı mesajını verdi ve “Sağlığın paralı hale nasıl getirildiğini yaşıyoruz. Devasa şehir hastaneleri yapıyoruz ama içi tamamen boş. Partimizin kurmuş olduğu yolsuzluk komisyonu var. Şehir hastanelerinde yapımında malzeme alımlarına kadar bütün yolsuzlukları ortaya koyduğumuz halde hiçbir soruşturma yok. İnsanların hayatını kötüleştiren hastaneler yapıyoruz. Sağlığın tabana yayılabilmesi için CHP’nin çalışmaları var. Yerinden sağlık hizmeti alabilmek herkesin ulaşabileceği hastaneler yapmak gerekiyor. Koca kentlerin yanına ilçelerde de hastane olması lazım. Millet İttifakı bileşenleri iktidarda olduğu zaman bunların hepsini herkes için sağlık diyerek çözeceğiz” diye konuştu.

SU FATURASINDAN ŞİKAYET

Toplantıda ayrıca, Esnaf Odası Başkanı su faturalarından şikayet ederek “Sıkıntımız çok büyük” ifadeleriyle çözüm istedi. Başka  bir vatandaş da kent merkezine ek 2 otobüs seferi talep etti.

Su faturaları ve ulaşım konusundaki şikayet ve taleplere yanıt veren Soyer ise ‘Maliyeti karşılamıyor’ diyerek uygun fiyatlar için 14 Mayıs seçimlerini işaret ederek şunları söyledi; “İZSU’nun özellikle fiyat tarifelerinde çok yüklü bedellerle karışıldığını söyledi Esnaf Odası Başkanımız. Doğrudur. Ek sefer talebi de geldi. Buna da bakacağız. Ama şunu söyleyeyim. İZBB, 4 senede 50 milyar civarında bir bütçeyle geçinmiş ve yaklaşık yüzde 30’unu yatırıma ayırmış. Türkiye’de bunu yapan belediye sayısı yok denecek kadar az. Ama biz bunu yapabilmişiz. Toplu taşımada Büyükşehir, her kişi başına 12,5 lira para ödüyor. Darphane olsa bununla başa çıkamaz. Su da aynı. Masraflar yüksek ama maliyetleri karşılamıyor. Aslında daha da çok olurdu ama biz bunu yapmıyoruz. Başka yerlerden kısıp nasıl daha ucuz yapabiliriz diye düşünüyoruz. İktidar olduğumuzda ne değişecek? Öncelikle kaynaklarımızı artacak. Söyledim bizim İzmir olarak alacağımız çok. Biz bunları aldığımızda toplu taşımada da suda da faturalarda rahatlama yaşanacak. Bu seçim bir kader seçimi. Bu ülke yepyeni bir yüzyıla yepyeni umutlarla girmeye muktedir. Emin olun otobüsü de suyu da daha ucuz yapmak mümkün, ürettiğinizin karşılığınızı almanız mümkün. Ve bunu yapacağız.”

İŞTE ADAYLARIN MESAJLARI…

Toplantıda tek tek kendilerini tanıtan milletvekili adayları ise şunları söyledi;

Seda Kaya Ösen: Deva Partisi’nin ortak listedeki adayı olarak karşınızdayım. 3 sene boyunca Deva Partisi’nin il başkanlığı görevini icra ettim. 3 jenerasyon İzmirliyim. Siyasete 3 sene önce yeni girdim. Sizlerle beraber olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Burak Kotan: Milletvekili adayları arasından en genç üyeyim. Birçoğunuzun kardeşi ve oğlu yaşındayım. Burada sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Birçok gencimiz burada oturmayı hayal edemiyorken, 13. Cumhurbaşkanımız burada oturmayı nasip etti. Bende elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.

Ayten Gülsever: Ben bu bölgenin, Küçük Menderes’in çocuğuyum. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyorum. Aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Hemşerilerime güveniyorum. 13. Cumhurbaşkanımızı iktidara taşıyacağız.

Altan İnanç: Sizlerle olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin içinde olduğu durumu anlatmaya gerek yok. Hep birlikte dayanışma içerisinde başaracağız. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olsun diye terimizin son damlasına kadar çalışacağız.

Deniz Yücel: İzmir İl Başkanı görevini yürütüyordum. Bugün de CHP’nin 2. Bölge milletvekili adayıyım. 3 kuşak İzmirli bir ailenin ferdiyim. Çok ciddi sorunlarımız var ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Demokrasiyi, huzuru, bolluğu, bereketi sizlerle birlikte getireceğiz.

Mahir Polat: 28 dönem milletvekili adayıyım. Sayın Genel Başkanımızla birlikte demokrasiyi, hakkı, hukuku egemen kılmak için birlikte mücadele ediyoruz. Adalet yoksa kalkınma da çocuklarımızın geleceği de yok. Sizlerle beraber mücadele etmeye geldim.

Rıfat Nalbantoğlu: İzmirlilerin ve sizin karşı karşıya olduğunuz tüm sorunların çözümü konusunda yapacağımızdan hiç şüphem yok. 2 tane çözeceğimiz temel sorun var. Birisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak. Diğeri ise parlamentoda bu ülkenin sorunlarını çözecek sayısal çoğunluğu Mecliste sağlamak. En sağlam duruşun İzmir’de olacağından şüphem yok.

Egemen Pamukçu: Demokrasi adına buradayız. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Masanın birlikteliği açısından tek bir amaca hareket etmenin mutluluğu ile buradayız. Tüm adaylara gösterecekleri emek ve başarı için teşekkür ediyorum.

Gökçe Gökçen: 28’nci dönem 22'nci bölgeden milletvekili adayıyım. Ayrıca CHP gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısıyım. İzmir insan hakları projesinde bulunmuştum. İzmir’in çeşitli ilçelerinde nasıl bu kentin tüm ülkeye örnek olabileceği yönünde çalışmalarda bulunmuştum. Ben bugün gençlerin ve kadınların mutlu olabileceği bir gelecek için adayım. 14 Mayıs'ta genel başkanımızı Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız, aynı zamanda Millet İttifakını da meclis çoğunluğu yapacağız.

Rahmi Aşkın Türeli: Ben Ödemişliyim. 24’nci dönem milletvekili olarak görev yaptım, yeniden milletvekili adayıyım, yeniden aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.

Salih Uzun: Millet ittifakının ortaya koyduğu büyük uzlaşma iradesinin sonucu olarak bugün İzmir 2’nci bölge milletvekili adayı olarak buradayım. 6’lı masanın genel başkanları bir araya gelerek büyük uzlaşıyı sağladılar. Farklı siyasi çizgilerdeki partiler bir araya geldiler. Merkez sağ siyasetinin iki partisinde de Anavatan partisinin son genel başkanıyım, demokrat partisinde genel başkan danışmanı olarak görev yaptım. Bütün bu birikimimiz ile, demokrasiye olan inancımız ile sizlerle layık olmaya çalışacağız. 6 siyasi parti uzlaşmayı başardı, şimdi hep beraber seçimi kazanmayı başaracağız. Sonrasında ülkeyi aydınlığa kavuşturmayı başaracağız.

Esin Doğa: Avukatım, örgütümüzden aldığım yetki ile Bornova ilçe başkanı yardımcılığı yaptım, il başkanı yardımcılığı yaptım. Şimdi sizleri Ankara’da temsil etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın demokrasi yürüyüşünü Cumhurbaşkanlığı ile taçlandırmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.

Helil İnay Kınay: 25 yıllık kamu tecrübesi ile ÇMO’da görev aldım. Menderes bölgesinde her bir çevre soruna ilişkin tarlaları suyumuzu korumak için hep birlikte çalıştık. Şimdi de bu çalışmaya enkaz altına kalmış ülkeyi yeniden ayağa kaldırma, dayanışma içinde bu sesi büyütmek için mücadele ediyoruz. Çevre Mühendisi olarak, 2 çocuk annesi olarak herkesin sesi olmak için adayım. 15 Mayıs'ta hepimiz bu ülkeyi yeniden kuracağız.

Nurşen Balcı: Önceki 2 dönem İzmir il kadın kolları başkanlığı yaptım. Kiraz’a pek çok kez geldim, şimdi de kadın kolları genel başkan yardımcısıyım. Ben bu seçimlerin kadınlar için çok önemli olduğunun bilinci ile hareket edeceğimizi biliyorum. Hep birlikte olursak seçimleri mutlaka alacağız. Genel Başkanımız hep birlikte Cumhurbaşkanı yapacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.