TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporcularımızı Milli Takıma göndermek istiyoruz

Fenerbahçe, Galatasaray kulüplerinde lisanslı olarak yarıştıktan sonra olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağımızı temsil eden milli yüzücü Aytekin Mindan, antrenör olarak başarılı minik sporcuları yetiştirmeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 09:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sporcularımızı Milli Takıma göndermek istiyoruz

HÜSEYİN DEMİR

2004 ATİNA OLİMPİYATLARINDA YARIŞTIM

PROFESYONEL SPOR KARİYERİNİ BİZE ANLATIR MISIN? ANTRENÖRLÜĞE GEÇİŞİN NASIL OLDU?
”Yüzme sporuna, İstanbul Ataköy semtinde o dönem yeni yapılan olimpik yüzme havuzunda Ali Özüak, Gökalp Aksoy yönetiminde başladım. 1994 yılında HSSK kulübünden spora ilk adımımı attım. Daha sonra Fenerbahçe İstanbul Yüzme İhtisas ve Galatasaray kulüplerinde 1994-2009 yılları arasında lisanslı olarak yarışmalarda mücadele ettim. 2000 Sidney ve 2004 Atina Yaz Olimpiyatlarına katılarak ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdım. 100-200-400-1500 metre serbest branşlarında Türkiye Rekorlarını kırdım, Balkan gençler rekoru, Avrupa Şampiyonası yarı final, Akdeniz Oyunlarında 4.olarak ülkemi temsil etme gururunu yaşadım.İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitirdim. Sonrasında antrenör olmaya karar verdim. Yüzme Federasyonu, Enka Spor Kulübü, Koç Üniversitesi, Galatasaray Spor Kulübü, Heybelida Su Sporları Kulübü son olarak Marlin Yüzme İhtisas Kulübünde görev alarak yeni sporcular yetiştirmeye devam ediyorum.”

HEDEFİMİZ: TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

TÜRKIYE ŞAMPIYONASINA HAZIRLANIYORSUNUZ. KULÜP FAALIYETLERINIZDEN KISACA BAHSEDER MISIN?
’’Türkiye Şampiyonasına ve Bölge Şampiyonasına 11 yaş üstü sporcularımızı hazırlıyoruz. Spor okulu faaliyetlerimiz 4 yaştan itibaren temel yüzme, stil geliştirme, rekreatif vb. taleplere göre eğitim veriyoruz. Ayrıca birebir çalışmak isteyen her yaş için özel ders taleplerini karşılıyoruz. Son dönemlerde özellikle çok popüler olan master takımı kurduk. Yarışmacı gruplarda tüm yaş gruplarında Marlin Yüzme olarak Aydın ili bünyesinde en başarılı kulübüz… Esas hedefimiz Türkiye Şampiyonasından Madalya ile geri dönmek. Son yapılan Aydın ili okul müsabakalarına okulları adına katılan yüzücülerimiz branşlarında birinci olarak mayıs ayında yapılacak okullararası bölge yüzme şampiyonasına katılmaya hak kazandı. 

AYDIN’DA DÜZENLENEN ŞAMPİYONADA TAKIM OLARAK KAZANDIĞINIZ MADALYALARLA BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİNİZZ.  SPORCULARIN GELİŞİMİNİ NASIL GÖZLEMLİYORSUN? NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?
Eski milli sporcu olan eşim Reyhan Mindan’ın desteğiyle ve iki yardımcı antrenörlerimizin yardımlarıyla ekip olarak sporcularımızı milli takıma göndermek istiyoruz. Kuşadası Belediyesinin verdiği destek sayesinde antrenman yaptığımız tesislerde bu başarılarımızın istikrarlı bir şekilde devam edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

BÖLGENİN EN BAŞARILI SPORCULARI TAKIMIMIZDA

MAYIS AYINDA DÜZENLECEK OLAN TURNUVADA HEDEFLERİNİZ NELER? DÜŞÜNCELERİNİ MERAK EDIYORUZ?
10-11-12 yaş bölge şampiyonalarına Aydın ili olarak en çok sporcu ile katılan takım olma gururunu yaşıyoruz. Diğer illerde Bölge Şampiyonasında başarılı olmak için kulaç atacak sporcularımızın en öncelikli hedefi yüzdükleri branşlarda kendi en iyi derecelerini geçmek olacaktır. Kendini sürekli geliştiren sporcularımız zaten bölgenin en başarılı sporcuları arasında yer alacak.

KUŞADASI VE AYDIN ÇEVRESİNDE YÜZME BRANŞINA İLGİ NASIL? GENÇ KUŞAK, YÜZME BRANŞINI SEVİYOR MU?
Sahil bölgesinde yaşayan insanların bildiğiniz gibi yüzmeye her zaman ilgisi var. Bu durum ailelerin çocukları için temel yüzme eğitim talebine olan ilgisini artırıyor. Türkiyede yüzme branşına olan ilgi son zamanlarda  başarılı sporcularımız, yapılan olimpik, yarı olimpik tesisler, atletik burs veren özel vakıf vs. eğitim kurumları ile ivme yakaladı. Türk yüzmesinde çok büyük bir gelişim sağlandığını gözlemliyor ve emeği geçen herkese sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.

GENÇ SPORCULARA NE GİBİ TAVSİYELERDE BULUNURSUN?
Yaptıkları spordan , eğitimden herhangi başka bir aktiviteden öncelikle keyif almaları ve kendilerini geliştirmeleri çok önemli… Sporu yaşam tarzı olarak benimsemeleri öz disiplin , fiziksel gelişimlerini sağlamarı kısacası geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturu ile büyümeleri hepimiz adına çok büyük bir kazanç olacaktır. Son olarak şunu söylemek istiyorum; rakibe yönelik değil kendi öz gelişimlerine odaklanmaları kendilerini geliştirmeye çalışmalarının önemini kavramaları gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.