TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeynep Sönmez kimdir? Milli tenisçi Zeynep Sönmez kaç yaşında?

22 yaşındaki milli tenisçi Zeynep Sönmez, Fransa Açık'ta (Roland Garros) ana tabloya yükseldi ve bu başarısıyla grand slam turnuvalarında ana tabloya çıkan 5'inci Türk tenisçi oldu. Peki, Zeynep Sönmez kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 17:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Zeynep Sönmez kimdir? Milli tenisçi Zeynep Sönmez kaç yaşında?

Fransa Açık'ın (Roland Garros) elemelerinin final turunda Hırvat Jana Fett'i 2-0 yenerek ana tabloya adını yazdıran milli tenisçi Zeynep Sönmez, tenis dünyasında dikkatleri üzerine çekti. Bu önemli başarısıyla Zeynep Sönmez'in kim olduğu ve kariyeri merak konusu oldu, sporseverler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Zeynep Sönmez kimdir?

zeynep sönmez kimdir

ZEYNEP SÖNMEZ KİMDİR?

Türk tenisçi Zeynep Sönmez, 30 Nisan 2002'de dünyaya gözlerini açtı. 2023 yılı itibarıyla 21 yaşında olan genç yetenek, performansıyla ülkemizi gururlandırıyor. 2

2 Kasım 2021'de Women's Tennis Association (WTA) tekler sıralamasında kariyer rekoru kırdı ve 526 puanla dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca çiftler alanında da 20 Eylül 2021'de elde ettiği 961 kariyer rekoruyla WTA'da adından söz ettirdi.

Turda ITF tekler şampiyonluğu da bulunan Sönmez, Billie Jean King Cup'ta Türkiye adına mücadele ediyor ve 1-0'lık bir W/L rekoruna sahip. Son olarak, Estonya'da düzenlenen W40 Tallinn Turnuvası'nda elemelerden gelerek şampiyonluk kazandı.

Zeynep Sönmez, geleceğin umut vaat eden tenisçileri arasında gösteriliyor ve önümüzdeki turnuvalara hazırlıklarını sürdürüyor.

ZEYNEP SÖNMEZ KAÇ YAŞINDA?

2002 doğumlu olan Milli tenisçi Zeynep Sönmez, 22 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.