TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Windsurf Türkiye Şampiyonası’nın MW Phokaia etabı tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu’(TYF)nun planlı faaliyetlerinden olan ve üç etapta gerçekleştirilen Windsurf Türkiye Şampiyonası’nın MW Phokaia (Foça) etabı tamamlandı. Çok çekişmeli ve zevkli yarışların ardından dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Windsurf Türkiye Şampiyonası Urla ve Alaçatı etaplarıyla tamamlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:27
Kaynak: BÜLTEN
Windsurf Türkiye Şampiyonası’nın MW Phokaia etabı tamamlandı

TYF’nin düzenlediği ana sponsorluğunu ve ev sahipliğini MW Phokaia Beach Resort’un üstlendiği, Yenifoça Rüzgar Sörfü ve Yelken Kulübü’nün organizasyon desteği verdiği Windsurf Türkiye Şampiyonası MW Phokaia etabı İzmir’in Foça İlçesi’nde yapıldı. Yarışlara Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 13 kulüp ile toplam 105 sporcu katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı, heyecanlı yarışların sonunda Funboard Slalom U13 Junior Kız’larda Akademi Rüzgar Sörfü ve Yelken İhtisas Kulübü’nden İdil Kumral,   Funboard Slalom U13  Junior Erkek’lerde aynı kulüpten Alp Ege Erden, Funboard Slalom U15 Junior Kız’larda  Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İrem Metin,  Funboard Slalom U15 Junior Erkek’^lerde Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Yaman Özkayagan, Funboard Slalom U17 Junıor Kız’larda Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Damla Kurtdemir, Funboard Slalom U17 Junıor Erkek’lerde Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Çınar Tuncar, Funboard Slalom U21 Genç Kız’larda  Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Elif Ercan, Funboard Slalom U21 Genç Erkek’lerde  Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İbrahim Ali Dönmez, Funboard Slalom Erkek’lerde MYGA Alaçatı Rüzgar Sörfü ve Uçurtma Sörfü Kulübünden Bekir Çimen, Funboard Slalom Kadın’larda Didim Yelken Kulübü’nden Marına Vereshchagına, Funboard Slalom Genç Master Erkek’lerde  Büyükçekmece Mimar Sinan Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Serkan Serttaş, Open Foil U20 Genel’de Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İbrahim Ali Dönmez, Open Foil  Kadın’larda bireysel yarışmacı Alexandra Louısa Schmıdt,  Open Foil  Erkek’lerde Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İbrahim Ali Dönmez birinci oldular.

Open Foil U20 Genç Kadın’larda bireysel yarışmacı Alexandra Louısa Schmıdt’e, Open Foil U17 Junior Erkek’lerde  Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Sarp Efe Şimşek’e,  Open Foil U15 Junior Kız’larda Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden İrem Metin’e, Open Foil U15 Junior Erkek’lerde  Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Yaman Özkayagan’a özel ödül verildi.   

Aktif Rüzgar Sörfü ve Doğa Sporları Kulübü’nden Bayram Kuran’a Fair Play , İzmit Yelken Spor Kulübü’nden Akın Kaan Güleryüz’e Respect, Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Mavi Rüzgar Falay’a MW Phokaia, Yenifoça Rüzgar Sörfü ve Yat Yelken Spor Kulübü’nden Ada Müezzin’e Foça Wind Fest ve Çağla Kubat Windsurf Yelken Kulübü’nden Selin Diaz’a  Foça Tanıtım özel ödülü verildi.

Sunuculuğunu Alp Kırşan’ın üstlendiği törende yarışmacıların plaket ve madalyaları Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı,  Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, MW Phokaia Beach Resort Genel Müdürü Bilge Durdu İşler ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.  

Yarışlarda kulübü çok başarılı olan ve kendisi gibi milli sporcular yetiştiren milli Windsurf’çü Çağla Kubat öncelikli amaçlarının sağlıklı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi. Çağla Kubat; “Burada seçilen çocuklarımız yurtdışında ülkemizi temsil edecekler. Bu spordaki hedef herkes için farklı oluyor. Yeni başlayan bir sporcu için yarış bitirmek oluyor. Çok iyi yapan bir sporcu için milli takıma seçilmek, milli sporcular için ise dünya dereceleri almak oluyor. Ama her şeyden önemlisi sağlıklı bir yaşam, teknolojiden çok boğulmamış, tamamen buna kitlenmemiş sağlıklı başarılı bir nesil yetiştirmek amaç. Ben hep böyle bakıyorum. Çocuklara diyorum ki yarış bir oyun. Keyfini çıkartın. Asla çok takılmayın. Tabii ki yenilgiler olacak, galibiyetler olacak.  Ama bu yolculuk güzel. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum” dedi.

Kubat, yarışları çok önemsediklerini seriye Alaçatı, Bodrum, Foça ve Marmaris yarışlarıyla devam etmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sporculardan Elif Ercan ise 17 yaşında olduğunu 5 yaşından beri bu sporu yaptığını ve Foça parkurunun bu spor için çok elverişli olduğunu söyledi.

TYF Başkanı Özlem Akdurak bir zamanlar birkaç kulüple yaptıkları yarışlara Foça etabında  13 kulüpten 105 sporcu katıldığını söyledi. Özlem Akdurak; “Foça’yı yelkende çok uzun yıllardır seviyoruz. Mümkün olduğu kadar da burada olmak istiyoruz.  Bu koy ve ana sponsorumuz da bize mükemmel bir ev sahipliği yaptı. Bütün sporcularımız çok mutlu. Çok güzel yarışlar bitti.  Mutluyuz. Slalom sınıfında ciddi bir büyüme var. geçmişte 3 -4 kulüple yaptığımız yarışları 13 kulüp 105 sporcuyla yaptık. Bundan sonra iki etabımız daha olacak ve Alaçatı etabıyla bitecek Sörf ligimiz. Bu ligin sonunda da rüzgar sörfünde milli formayı giyecek sporcularımızı seçiyor olacağız. Onun için yarışları hem keyifle izliyoruz hem dikkatlice takip ediyoruz. “dedi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.