TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk panteri Uğurcan Çakır kimdir? Uğurcan Çakır ne kadar maaş alıyor?

Türk futbolunun genç yeteneklerinden biri olan Uğurcan Çakır, futbolseverlerin merakla takip ettiği isimler arasında yer alıyor. Genç yaşına rağmen sergilediği başarılı performanslarla dikkatleri üzerine çeken Çakır, kariyerindeki çıkışını adım adım sürdürüyor. Peki, Uğurcan Çakır kimdir? Uğurcan Çakır ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 15:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türk panteri Uğurcan Çakır kimdir? Uğurcan Çakır ne kadar maaş alıyor?

Süper Lig'in parlayan yıldızlarından biri olan Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır, hem yetenekleriyle hem de duruşuyla futbolseverlerin gözdesi haline geldi. Genç yaşına rağmen sergilediği üstün performanslarla dikkatleri üzerine çeken Çakır, futbol kariyerinde hızla yükselen bir grafik çiziyor. Uğurcan Çakır, 5 Nisan 1996 tarihinde Samsun'da dünyaya geldi. Futbol tutkusuyla küçük yaşlarda tanışan Çakır, Samsunspor altyapısında futbola adım attı. Peki, Uğurcan Çakır kimdir? Uğurcan Çakır ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizin devamında…

UĞURCAN ÇAKIR KİMDİR?

Uğurcan Çakır, 1996 yılında Antalya'da dünyaya geldi. Ailesiyle İstanbul'a taşındıktan sonra, futbol kariyerine 12 yaşında İstanbul'un amatör takımlarından Çekmeköyspor'da adım attı. Bir sezon sonra ise 1461 Trabzon'un altyapısına transfer oldu. Trabzonspor'un pilot takımı olan 1461 Trabzon'un altyapısında dikkat çeken performansıyla öne çıkan Çakır, 2012 yılında Trabzonspor'un altyapısına transfer oldu. Burada, İbrahim Demir ile birlikte dikkat çeken kalecilerden biri haline geldi.

Uğurcan Çakır kariyeri

2014-15 sezonu başında, Vahid Halilhodzic'in Trabzonspor'un başına geçmesiyle birlikte 10'dan fazla transfer gerçekleştirildi ve bu transferler arasında Uğurcan Çakır gibi altyapıdan yetişen birçok oyuncu A Takım'a yükseldi. Ancak, sezon başında Fatih Öztürk, İbrahim Demir, Zeki Ayvaz ve Onur Kıvrak gibi kalecilerin bulunması nedeniyle Uğurcan forma şansı bulamadı. Bunun üzerine U-21 takımına gönderildi ve profesyonel sözleşme imzalanmadı. U-21 Ligi'nde 8 maça çıkan Çakır, Zeki Ayvaz'ın Balıkesirspor'a transferi ve Onur Kıvrak'ın sakatlanmasıyla A Takım'a alındı. Böylece, futbola 11 yaşında başlayan Uğurcan Çakır, 16 yaşında Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzaladı. Uğurcan, 25 Aralık 2014'te Türkiye Kupası'nda altyapıdan gelen takım arkadaşı Mertcan Çam ile birlikte Manisaspor maçının yedek kulübesinde yer aldı. 30 Temmuz 2015'te ise Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalması nedeniyle Rabotniçki maçında ilk 11'de sahaya çıktı ve böylece Avrupa'da ilk maçına çıkmış oldu.

Milli takım: Alt yaş kategorilerinde toplam 9 maçta milli takım forması giyen Çakır, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde oynanan Arnavutluk ve Moldova maçları öncesinde Şenol Güneş tarafından A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez çağrıldı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın birinci kalecisi olarak görev aldı. Toplamda 3 maça çıkan Çakır, turnuvada kalesinde 8 gol gördü. Ancak Türkiye, turnuvada sadece bir gol atarak 0 puanla elendi.

UĞURCAN ÇAKIR NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Uğurcan Çakır, Trabzonspor ile 2027 yılına kadar uzatılan sözleşmesi kapsamında yıllık 20 milyon TL kazanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.