TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk futbolunun unutulmayacak ismi Ahmet Çalık neden öldü? Ahmet Çalık kimdir?

Türk futbol camiasının sevilen isimlerinden biri olan Ahmet Çalık, geçtiğimiz yıl yaşamını yitirerek spor dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. Peki, hayatını kaybeden Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü? detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 11:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türk futbolunun unutulmayacak ismi Ahmet Çalık neden öldü? Ahmet Çalık kimdir?

Milli takım, Galatasaray ve Konyaspor gibi kulüplerde futbol kariyerine sahip olan yetenekli sporcu Ahmet Çalık, 28 yaşında hayata veda etti. Ahmet Çalık’ın kim olduğu vatandaşlar tarafından arama motorlarında araştırılmaya devam ediyor. Ahmet Çalık kimdir? Ahmet Çalık neden öldü? İşte detaylar…

AHMET ÇALIK KİMDİR?

2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında futbol hayatına başlayan Ahmet Çalık, 2011 yılında profesyonel olarak A takıma yükseldi. İlk sezonunda, A takımın sezon hazırlık kamplarına ve resmi müsabakalara katılmış olsa da Gençlerbirliği'nin A2 takımında görev aldı. Aynı sezon içinde 3 Türkiye Kupası maçında sahaya çıktı. 2012-13 sezonunda ise 21 Nisan 2013 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında A takım formasını giydi. Bu maçta ortaya koyduğu performansla 2-0'lık galibiyete katkı sağlayarak dikkat çeken Çalık, sonraki 4 lig maçında da genç yaşına rağmen ilk on birde şans buldu ve toplamda 5 lig maçında forma giydi.

Galatasaray'a transferi 2016-17 sezonu ara transfer döneminde gerçekleşen Ahmet Çalık, Ekim 2020'de kulübe 1,1 milyon ₺ ödeyerek Galatasaray ile olan sözleşmesini feshetti. Ardından, 4 Ekim 2020'de Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

AHMET ÇALIK NEDEN ÖLDÜ?

Çalık, 2 yıllık kontratıyla Konyaspor'a katıldı, ancak yaşamını kaybettiği bir trafik kazası geçirdi. Futbolcu, 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer olmuş ve Ekim 2020'de sözleşmesini feshetmişti. Ayrıca, Çalık, A Milli Takım formasını 8 kez giydi.

Trafik kazası, 11 Ocak 2022 günü saat 09.00 sıralarında Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi. Galatasaray'dan Konyaspor'a transfer olan Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ekibi ve güvenlik güçleri bölgeye sevk edildi. Yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

AHMET ÇALIK NE ZAMAN ÖLDÜ ?

Ahmet Çalık, 11 Ocak 2022 hayatını kaybetti.

AHMET ÇALIK EN SON HANGİ TAKIMDA OYNADI?           

4 Ekim 2020 tarihinde Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Ölümüne kadar Konyaspor'da 51 maçta oynadı ve 1 gol ile 1 asist yaptı. Gençlerbirliği, Galatasaray ve Konyaspor takımlarında Süper Lig'de toplam 192 maça çıkan başarılı futbolcu, bu maçlarda 6 gol kaydetti. Milli oyuncu, üç farklı kulüp için tüm organizasyonlarda ise toplamda 225 maçta görev aldı.

AHMET ÇALIK GALATASARAY'DA OYNADI MI?

Futbolcu Ahmet Çalık, 2017-2020 yılları arasında Galatasaray’da oynadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.