TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk eskrim tarihinde dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris kotası aldı

Milli eskrimci Enver Yıldırım, kılıç kategorisinde Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde ederek, Türkiye'ye bu disiplinde 1972'den sonra ilk kotayı getirdi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 00:58
Kaynak: AA
Türk eskrim tarihinde dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris kotası aldı

Milli eskrimci Enver Yıldırım, kılıç kategorisinde Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde ederek, Türkiye'ye 1972'den sonra ilk kotayı kazandırdı. Türkiye Eskrim Federasyonu'nun açıklamasına göre, Lüksemburg'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Kalifikasyon Turnuvası'nda mücadele eden milli sporcu, Paris 2024 için kota aldı.

Türkiye'nin kılıç kategorisinde son olarak Münih 1972'de yer aldığı ve 52 yıl sonra Enver Yıldırım ile bu disiplinde olimpiyatlarda yer alacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Enver Yıldırım'ı tebrik ederek şunları dile getirdi: "Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası elde eden Enver Yıldırım'ı kutluyorum. Kılıç kategorisinde Münih 1972 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ilk kotamızı elde eden sporcumuz olan Enver Yıldırım'ın başarısında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milli sporcumuza ülkemizi temsil edeceği Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.