TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekerlekli Sandalye Basketbolunun lokomotifi İzmir Belediyesi! 

EuroCup-3 turnuvasını değerlendiren başantrenör Ali Reyhani, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tekerlekli sandalye basketbolunun lokomotifi olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 10:54
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Tekerlekli Sandalye Basketbolunun lokomotifi İzmir Belediyesi! 

İzmir Büyükşehir Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 26-27 Nisan tarihlerinde İspanya’da düzenlenen EuroCup-3 turnuvasında birbirinden güçlü ve zorlu rakiplerle mücadele ederek turnuvada ikinci olma başarısını gösterdi. Finalde CD Murcia BSR takımına 91-70 mağlup olan İzmir’in Cesur Yürekleri, ülkemize ikinci olarak geri döndü. Geçen sezon İzmir temsilcisi aynı organizasyonda üçüncü olmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başantrenörü Ali Reyhani ile MVP (En değerli oyuncu) seçilen  Arda Albayrak ve Mahmut Açıkgöz, turnuvanın ardından gazetemize değerlendirmede bulundu. Genç basketbolcu Arda Albayrak, başarıların perde arkasında takım içeresindeki uyum ve birlikteliğin olduğunu belirtti. 

OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

EuroCup-3 turnuvasında oyuncularının en iyi şekilde mücadele ederek Avrupa’da ikinci olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının başantrenörü Ali Reyhani,” IWBF EuroCup-3 turnuvası bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Turnuvada en iyi şekilde mücadele ederek oynadığımız 5 maçta en iyi performansımızı sahaya yansıttık. Birbirinden zor ve güçlü rakiplerle karşılaştık. Oyuncularımı ve teknik ekibimi tebrik ediyorum. Günde çifte maça çıkan sporcularımız elinden gelen en iyi özveri ve emeği sergilediler. Avrupa’da ikinci olduğumuz için mutluyuz… Gaziantep ile aynı grupta mücadele ettik, ligde onlara karşı iki kez mağlup olmamıza rağmen turnuvadaki açılış maçımızda rakibimizi mağlup etmesini bildik. Oyuncularımızı sahaya çok istekli ve arzulu bir şekilde çıktı. Bu sene sezonun başından sonuna kadar Arda ve Mahmut çok iyi bir şekilde mücadele ederek her geçen gün kendini geliştirmeye devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tekerlekli sandalye basketbolunun lokomotifi olmuştur. En üst sıralarda derece ile bitirmek isteyen bir takımımız olduğu için hedeflerimiz her zaman yüksektir” diye konuştu.

BENİM İÇİN İNANILMAZ BİR DUYGU

Başarıların perde arkasında takım içerisindeki uyum ve birlikteliğin olduğunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının genç basketbolcusu Arda Albayrak,” IWBF EuroCup-3 turnuvasına ilk Gaziantep maçıyla başladık. Lig’de iki defa mağlup olduğumuz takıma karşı Avrupa sahnesinde iyi hazırlandık.  Aldığımız ilk galibiyetten sonra moral depoladık. Üst üste oynadığımız maçlar istediğimiz gibi geçti. Finale çıkma başarısını göstererek organizasyonda ikinci olduk. Elimizden gelen en iyi performansı sahaya yansıttık. Başarıların perde arkasında takım içerisindeki birlik ve beraberliğin olduğunu söyleyebilirim. Takım kaptanımız Hakan Kıroğlan bizi hep destekledi. Takımda sürekli düzen ve disiplin vardı. Antrenörümüz Ali Reyhani, her zaman bizi motive etti. Kariyerim boyunca ilk kez bir turnuvada MVP (En değerli oyuncu) seçildim. Benim için gerekten inanılmaz bir duygu… Her zaman en iyi seviyede basketbol oynamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

GURUR DUYUYORUM

Güzel ve başarılı bir turnuvayı geride bıraktıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının basketbolcusu Mahmut Açıkgöz,” Güzel bir turnuvayı geride bıraktık. İkinci olarak bitirdiğimiz için mutluyuz… Takım arkadaşlarımızla birlikte yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hareket ettik. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak başarılı bir turnuva oldu. Birbirinden zorlu maçlara çıkarak kaliteli oyuncuların yer aldığı organizasyonda mücadele üst seviyelerdeydi. Final oynamak bizim için büyük başarı… Bende ilk kez final oynadım. Umarım önümüzdeki turnuvalarda şampiyon oluruz. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Takımımla ve kendimle gurur duyuyorum. Kaptanımız Hakan Kıroğlan, Ali hocamız ve menajerimiz Serdar ağabey bizlere çok katkı ve destek sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor yönetimine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.