TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sessiz gece

Spor Toto Süper Lig’in 32’nci hafta kapanış karşılaşmasında Göztepe, Evkur Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kaldı. Sarı kırmızılı ekip, rakiplerinin puan kaybettiği haftada Avrupa hedefi yolunda önemli bir fırsatı değerlendiremedi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sessiz gece

KENAN YEŞİL

Spor Toto Süper Lig’in 32’nci hafta kapanış karşılaşmasında, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Göztepe, evinde Evkur Yeni Malatyaspor’u ağırladı. Ligde oynadığı son 3 karşılaşmada 2 galibiyet alarak ve üst sıralardaki yerini koruyan Göztepe, rakiplerinin puan kaybettiği haftada çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bornova Stadı’nda oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Gol sesinin çıkmadığı karşılaşma sonrasında Göztepe puanını 48’e yükselterek, ligde averajla 6’ncı sıraya çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti. İlk yarım saatte oyun kontrolünü elinde bulunduran Göztepe, etkili ataklar yapsa da son vuruşu getiremeyince bu ataklardan bir sonuç alamadı. İlk yarının son çeyreğinde oyunda dengeyi bulan konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor, 34’üncü dakikada gole çok yaklaştı. Yaklaşık 30 metre mesafeden çok sert bir vuruş yapan Chebake, üst direği geçemedi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda daha etkili olan taraf konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor oldu. Üst üste yakaladığı pozisyonları bir bir harcayan konuk ekibin üç şutu da direkten döndü. 64’üncü dakikada Adem Büyük’ün sağ kanattan içeriye yaptığı ortaya iyi yükselen Eren Tozlu’nun kafa vuruşunda kaleci Beto son anda uzanarak topu çizgi üzerinde tuttu ve mutlak bir golü engelledi. İkinci yarıda ender gelişen Göztepe atağında, 72’nci dakikada Axel Ngando’nun ara pasında topla buluşan Demba Ba, sol çaprazdan sert vuruşunu kaleci son anda ayakları ile golü engelledi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

GÖZTEPE:0 EVKUR YENİ MALATYASPOR:0

STAT: Bornova

HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık

GÖZTEPE: Beto, Sabri (DK. 84 Muhammet Enes Durmuş), Wallace Reis, Kosanovic, Leo, Poko, Castro, Axel (DK. 73 Gouffran), Tayfur (DK 58. Demba Ba), Halil, Ghilas.

EVKUR YENİ MALATYASPOR: Farnolle, Chebake, Mina, Sadık, Cissokho, Azubuike, Diallo (DK. 80 Rahman Buğra), Aytaç, Adem (DK. 90+2 Dia), Eren (DK. 68 Souza Juniur), Khalid

SARI KART: DK. 61 Poko, DK. 75 Ghilas, DK. 83 Demba Ba (Göztepe) - DK. 31 Eren Tozlu (Evkur Yeni Malatyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

8. dakikada Sabri Sarıoğlu’nun kullandığı serbest vuruşta Evkur Yeni Malatyaspor defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken meşin yuvarlak Kosanovic’in önünde kaldı. Kosanovic altı pasın üzerinden vurdu top az farkla auta çıktı.

17. dakikada Sabri sağ kanattan ortaladı. Ghilas’ın kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

26. dakikada Cissokho ceza sahasına girer girmez vurdu. Top Beto’da kaldı.

34. dakikada Chebake ceza sahası dışından çok sert vurdu. Top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

56. dakikada kaleci Farnolle’nin defansın ardına gönderdiği uzun pasta topla buluşan Adem Büyük, topu kontrol edere etmez vurdu, meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

64. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor gole çok yaklaştı. Adem Büyük sağ kanattan içeriye ortaladı. Eren Tozlu’nun kafa vuruşunda kaleci Beto son anda uzanarak golü engelledi.

69. dakikada Souza Juniur’un vuruşu defansa çarptı. Defansa çarpan top Khalid Boutaib önünde kaldı. Boutaib’in vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

72. dakikada Axel Ngando’nun ara pasında topla buluşan Demba Ba, sol çaprazdan sert vurdu, kaleci son anda ayakları ile golü engelledi.

“AVRUPA ŞANSIMIZI ETKİLEDİ”

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna, yaşadıkları puan kaybının Avrupa şanslarını kötü etkilediğini söyledi. Tuna, “Oyuna çok arzulu başladık, hem topa sahip olarak hem girdiğimiz pozisyonlarla bunu gösterdik. Kazanmayı çok istedik. İkinci yarıda oyun gitti geldi. Rakibe pozisyonlar da verdik. Bu senenin hayalini kazanmak istedik. Göztepe seyircisine hak ettiğini vermek istedik. Hem taraftara iyi futbol izlettirmek hem de gelecek yıllara hazırlık niteliğinde bir sezon geçirdik. Biz sadece işimize inanarak Göztepe’yi sezon sonunda iyi bir seviyede bırakmak için görüşmeler yaptık. Kalan 2 maçımızda da üst düzey oynayarak bu sezonu tamamlamak istiyoruz” dedi. Yaşadıkları puan kaybının Avrupa şansını etkilediğini ifade eden Tuna, “Her maçı kazanmaya çıkan Göztepe, Konyaspor ve Galatasaray’a karşı kazanmak için sahaya çıkacağız. Ben Göztepe’de sezonu bitiren 2. teknik adam olacağım. Planlama derken biz bunlardan bahsettik. Başka takıma gitmek gibi hesaplarım olmadı. Ben para bile konuşmadım. Şimdi bile mutsuz ettiğimiz taraftar grubu var. Göztepe’den çok iyi bir teklif de aldım açıkçası” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.