TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Servet Yardımcı kimdir?

Eski geçici Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı’na adaylığını koyduğunu açıkladı. Futbol severler bunun üzerine Servet Yardımcı kimdir şeklinde aramalar yapmaya başladı. Peki Servet Yardımcı kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Servet Yardımcı, TFF Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Servet Yardımcı kimdir?

Türkiye futbolunda gergin zamanlar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nda seçime gidileceği açıklandı. Bunun üzerine eski geçici Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı, TFF’ye adaylığını açıkladı. Peki Servet Yardımcı kimdir?

Servet Yardımcı, Türk armatör ve spor yöneticisidir. Kendisi aynı zamanda UEFA Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmış ve geçici olarak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Rize'de 26 Aralık 1957'de doğan Yardımcı, gençlik yıllarında amatör futbol oynamıştır. Sporculuk kariyerinin ardından Çaykur Rizespor'da yöneticilik yapmıştır. İlk kez 2008 yılında, Hasan Doğan'ın yönetim listesinden Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Daha sonra Mahmut Özgener döneminde Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir. Ardından Mehmet Ali Aydınlar ve Yıldırım Demirören dönemlerinde de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır. TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini yürütmüştür.

2015 yılında UEFA Yönetim Kurulu'na aday olmuş ancak seçilememiştir. Ancak 5 Nisan 2017'de düzenlenen UEFA Kongresinde yapılan seçimlerde Yardımcı, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 2021 yılında yeniden aday olmuş ve tekrar seçilmiştir.

Ayrıca Yardımcı, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Hasan Kemal Yardımcı adında bir kardeşi bulunmaktadır, kendisi eski bir Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili ve Millî Savunma Bakan Yardımcısıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.