TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunspor'un Eski Başkanı İsmail Uyanık, TFF başkanlığı için adaylığını duyurdu

Samsunspor'un eski başkanı İsmail Uyanık, TFF Başkanlığı için aday olduğunu duyuran isimler arasına katıldı. Erdal Alkış, Servet Yardımcı, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Tolga Gani Zengin'in ardından Uyanık da başkanlık için adaylık sürecini başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 10:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
Samsunspor'un Eski Başkanı İsmail Uyanık, TFF başkanlığı için adaylığını duyurdu

Eski Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığı için aday olduğunu duyurdu. Uyanık, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, futbolla helalleşmek amacıyla adaylık kararı aldığını ifade etti. Samsunlu gençlerin ve futbolseverlerin teşvikiyle bu kararı aldığını belirten Uyanık, Türkiye'deki futbolseverlerin de desteğini alarak adaylık sürecini başlattığını söyledi.

Uyanık, Türkiye'de temiz futbol ve başarılı futbol takımlarının oluşması temennisini dile getirerek adaylığını açıkladı. Uyanık şu sözleri söyledi:

"Futbol takımlarının borçlardan, teknik iflastan kurtulmasını, milli takımın tekrar başarılı olmasını, takımlarımızın Avrupa'da tekrar Avrupa şampiyonu olabilmesi gerektiğine inananlarla birlikte adaylığı açıklıyorum. Bu süreçte futbol adına doğruları, bildiklerimi tartışmak, kamuoyuna daha rahat bu mesajları verebilmek adına bu bir fırsat...Devamında doğru şeyleri, doğru sloganları söylediğimiz zaman o sloganların altında birleşebileceğimiz birçok liyakatli ve temiz futbol adamının olduğuna inanıyorum. İnşallah Türk sporuna, Samsun'a, Anadolu sporuna özellikle hayırlı olmasını diliyorum."

İSMAİL UYANIK KİMDİR?

İsmail Uyanık, 1961 yılında Samsun'da doğan, iş insanı ve eski Samsunspor başkanı olan bir kişidir. İstanbul Lisesi mezunu olan Uyanık, gençlik yıllarında lisanslı basketbolcu olarak İstanbulspor'da yer almış ve daha sonra takımın yönetiminde görev yapmıştır. Ancak, geniş kitlelerce Samsunspor Başkanı olarak tanınmaktadır. Uyanık, Samsunspor'da 15 yıl başkanlık yapmıştır. Başkanlığı döneminde, takımı 1. Lig'den Süper Lig'e yükseltmiş ve bu dönemde ligden düşmemiştir.

Ayrıca, basketbol takımını 1. TBL'ye taşıyan başarıları da bulunmaktadır. Ancak, yeni yönetim maddi sıkıntılar nedeniyle basketbol şubesini kapatmak zorunda kalmıştır. Uyanık, 2005 yılında istifa etmiş ancak 2017-2018 sezonunda tekrar başkanlığa gelmiştir. Üçüncü döneminde futbol branşı ayrı bir yapı haline getirilmiş ve basketbol şubesi kurulmuştur. Ancak, futbol branşını yöneten şirketin başkanıyla yaşadığı anlaşmazlık sonucu istifa etmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.