TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Potanın Tarzanları, aslanlara kaybetti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 2. haftada Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Ekmas, Manisa Büyükşehir Belediyespor'u misafir etti. Potanın Tarzanları, aslanlara 85-81'lik skorla kaybetti. Galatasaray Ekmas- Manisa Büyükşehir Belediyespor maçının istatistikleri, özeti haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Potanın Tarzanları, aslanlara kaybetti

2023-2024 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin ikinci haftasında Galatasaray Ekmas, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni konuk etti. Yeni forma isim sponsoru ile anlaşan Galatasaray Ekmas rakibini 85-81'lik skorla mağlup etti. Potanın Tarzanları maça iyi başlasa da sonunu getiremedi. Sarı kırmızılılar ikinci çeyrekte muhteşem geri dönüşüyle Manisa'yı yenmesini bildi. İkinci çeyrekte Samet Geyik üstün performansıyla alev aldı. Böylelikle Galatasaray Ekmas, sezona iki de iki başlangıç yaptı. Manisa BBSK ise Bahçeşehir Koleji galibiyetinden sonra ilk kez kaybetti. Önümüzdeki hafta Galatasaray Ekmas, Aliağa Petkimspor’a misafir olacak. Manisa BBSK ise Samsunspor’u misafir edecek.  

Galatasaray Ekmas'da Corey Walden 15 sayıyla maça damga vurdu. Miralem Halilovic 12 sayı ve 12 ribaund ile double-double yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Sadık Emir Kabaca ise 11 sayıyla takımına katkı verdi. Jonah Radebaugh 11 sayı, 8 ribaund Samet Geyik 11 sayı, Buğrahan Tuncer 6 sayı, Göksenin Köksal 5 sayı ve 4 asist ile mücadele etti. Manisa'da; Fatts Russell 22 sayı, 6 asistlik performansı galibiyete yeterli olmadı. Pako Cruz 13 sayı ile oynarken John Roberson 16 sayıyla takımına önemli kaktı verdi. Ryan Luther 12 sayı, Emanuel Terry 10 sayı ile mücadele etti.

TARZANLAR AVRUPA'DA

Manisa Büyükşehir Belediyespor, FIBA Europe Cup eleme turunda karşı karşıya geldiği FC Porto’yu 80-70 mağlup ederek  Avrupa biletini almıştı.Böylelikle Manisa spor tarihinde bir ilk yaşandı. İlk kez Manisa şehri takım sporlarında Avrupa arenasında mücadele edecek. Organizasyonda toplam 40 takımın 10 grupta mücadele edeceği normal sezonda grup liderleri ile ikinciler arasında en iyi 6 takım ikinci grup aşamasına katılacak.Potanın Tarzanları Avrupa'da iddialı olmak istiyor.

GALATASARAY EKMAS-MANİSA BBSK:

Çeyrek Skorları:

1.çeyrek: 12-20

2.çeyrek: 40-33

3.çeyrek: 58-56

4.çeyrek: 85-81

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Filenin Efeleri galibiyet ile turnuvaya veda etti: Türkiye-Tunus: 3-0

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.