TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Potada Ege takımları play-off'ta

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon sona erdi. Ege takımlarından Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkimspor ve Manisa BBSK play-off'a kaldı. Ege takımlarının performansı ve istatistikleri haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:10
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Potada Ege takımları play-off'ta

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlarla normal sezon sona erdi. Play-off eşleşmelerinde Ege takımları damga vurdu. Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkimspor ve Manisa BBSK play-off'ta mücadele edecek. Geçen sezonun finalisti Kaf-Kaf, normal sezonu 4.sırada bitirdi. Aliağa Petkimspor ise 7.sırada yer alarak play-off biletini ilk kez kaptı. Manisa BBSK ekibi de sezonu 6.sırada tamamlayıp tarihinde ilk kez play-off'ta oynama şansını yakaladı.

SON FİNALİST ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka, normal sezonda oynadığı 30 müsabakada 21 galibiyet, 9 mağlubiyetle mücadele etti. Kaf-Kaf, toplam 2,691 sayı ile ligde en çok sayı atan takım oldu. Tecrübeli oyun kurucu Errick McCollum, üstün performansı ile damga vurdu.  Amerikalı basketbolcu, 27 maçta ortalama 20,59 verimlilik puanıyla mücadele ediyor. Takımın liderliğini yapan yıldız basketbolcu maç başına ortalama 19 sayı, 2,5 ribaund, 5,8 asist, 1,2 top çalma ile oynuyor. Aynı zamanda yıldız oyucu asist liderliğinde ikinci sırada yer alıyor. Takımın kaptanı Kenan Sipahi'de asist liderliğinde üçüncü sırada mücadele ediyor. Bu sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nden erken elenen yeşil kırmızılıların play-off performansı merak ediliyor. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri Galatasaray Ekmas ile çeyrek finalde eşleşecek.

PETKİMSPOR SÜRPRİZ PEŞİNDE

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde tarihinde ilk kez play-off biletini alan Aliağa Petkimspor, çeyrek finalde Fenerbahçe Beko ile eşleşti. Sarı lacivertliler ile Türkiye Kupası'nda mağlup olan Kuzeyin Rüzgarları, tekrardan güçlü rakibi ile karşılaştı. 2023-2024 sezonunda seyirci rekoru kıran Petkimspor, Burak Gören ile ivme yakaladı. İzmir temsilcisi normal sezonda 30 maçta 15 galibiyet, 15 mağlubiyetle 7.sırada bitirdi. David Efianayi, skorer oyunu ile sezona damga vurdu. Yunus Emre Sonsırma, Yavuz Gültekin ve Mağir Ağva gibi Türk oyunculardan önemli katkı alan Petkimspor, bu sezon önemli ivme yakaladı.

MANİSA İLK  KEZ PLAY-OFF'TA

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Manisa BBSK, oynadığı 30 müsabakada 16 galibiyet, 14 mağlubiyetle normal sezonu 6.sırada bitirdi. Potanın Tarzanları, bu sezon ilk kez Avrupa Kupaları'nda mücadele etti. Aynı zamanda yeşil beyazlılar tarihinde ilk kez Süper Lig'de play-off biletini kaptı. Sezona Ahmet Kandemir ile başlayan daha sonra Hakan Demir ile anlaşan Manisa temsilcisi play-off'ta Beşiktaş Emlakjet ile kozlarını paylaşacak. Potanın Tarzanlarında Emanuel Terry ve Daron Russel üstün performansıyla dikkat çekiyor. Sezon içerisinde önemli galibiyetler elde eden Tarzanlar, siyah beyazlıları mağlup ederek yarı final biletini kapmak istiyor.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.