TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PFDK, Samet Akaydin'a ceza verilmeyeceğini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydin'ın Trabzonspor maçındaki "tükürmesi" sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
PFDK, Samet Akaydin'a ceza verilmeyeceğini açıkladı

HÜSEYİN DEMİR

Fenerbahçe-Trabzonspor maçında Trezeguet'ye tükürdüğü iddia edilen Samet Akaydin,Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kuruluna sevk edildi. Derbide ortaya çıkan görüntülerin ardından iki kulüpten de çok sert açıklamalar gelmişti. PFDK, Samet Akaydın’a ceza verilmeyeceğini açıkladı. Fenerbahçe Spor Kulübü resmi web sitesinden Türkiye Futbol Federasyonunun tarihi bir skandala imza attığını açıkladı.

PFDK’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu SAMET AKAYDİN hakkında, rakip takım sporcusuna yönelik tükürme eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA, karar verilmiştir. ”Samet Akaydin, Trabzonspor maçında Trezeguet’e tükürdüğünün iddia edilmesinin ardından, “Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah’a havale ediyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı açıklama:

TFF Hukuk Müşavirliği’nin, futbolcumuz Samet Akaydın’ı kamera görüntülerinde eylemi yapmadığı net bir şekilde ispatlı olmasına rağmen sosyal medyada tribünden çekilmiş manipülatif bir görüntü servis edilmesi ve takiben sosyal medyada oluşturulan algı neticesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etmesi Türk futbolu adına tarihi bir skandaldır.

TARİHİ SKANDAL

Sorunsuz ve dostane ortamda geçen bir maçta, hiçbir maç raporunda yer almayan ve gerçek olmayan bir gündem üzerinden, Trabzon’da doğmuş, Trabzonspor altyapısında yetişmiş, milli takımımızın da formasını terleten bir futbolcunun iftira ile kamuoyu önüne atılması, TFF’nin Fenerbahçe’ye bakış açısının en net göstergesidir. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu sevkte imzası olan TFF Hukuk Müşavirliği başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında görev yapan her bir yetkiliye çağrıda bulunuyor, bu hukuksuzluğun derhal çözümlenmesini bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.