TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PFDK’dan iki kulüp başkanına hak mahrumiyeti cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe ve İstanbulspor başta olmak üzere birçok kulübe ceza yağdırdı. PFDK, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a 60 gün, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 20:43
Kaynak: AA
PFDK’dan iki kulüp başkanına hak mahrumiyeti cezası

PFDK, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a 60 gün, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'na da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç'un basın toplantısında yaptığı açıklamalar sebebiyle sportmenliğe aykırı hareketten ceza almasına karar verilirken, İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun benzer bir nedenle cezalandırıldığı açıklandı.

Ayrıca, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Yılport Samsunspor, Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor'a da çeşitli sebeplerle para cezaları verildi. Fenerbahçe'ye toplamda 1 milyon 72 bin lira para cezası kesilirken, diğer kulüpler de çeşitli miktarlarda ceza aldı.

Bitexen Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'a hakemlere ve diğer müsabaka görevlilerine yönelik yaptığı açıklamalar sebebiyle ceza verilirken, Antalyasporlu futbolcu Van de Streek ise rakibine yaptığı ciddi faul nedeniyle 2 resmi müsabakadan men edildi.

Vanspor FK hükmen mağlup sayıldı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son hafta mücadelesinde Bursaspor ile karşılaşan AcnTurk Sigorta Vanspor FK, sahadan çekilmesi nedeniyle PFDK'ye sevk edilmişti. Kurul, Vanspor FK'nin 3-0 hükmen mağlup ilan edilmesine ve 3 puanının silinmesine karar verdi. Sezonu 78 puanla ikinci sırada tamamlayan Vanspor FK'nin aldığı karar sonrasında puanı 75'e düştü, ancak sıralamadaki yeri değişmedi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.