TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petkimspor, Burak Gören ile yola devam ediyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig’de mücadele eden Aliağa Petkimspor, başanantrenörü Burak Gören ile önümüzdeki sezon devam ediyor. Peki, Burak Gören kimdir? Burak Gören daha önce hangi takımları çalıştırdı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 10:27
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Petkimspor, Burak Gören ile yola devam ediyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de Aliağa Petkimspor'un başantrenörü Burak Gören, önümüzdeki sezonda İzmir temsilcisi ile devam edecek. 49 yaşındaki başantrenörün sözleşmesi bu sezon sona eriyordu. Kulüp yönetimi aldığı kararla deneyimli antrenör ile devam edeceğini açıkladı. Petkimspor'un başına geldiğinde takımı alt sıralardan alarak ivme yakalayan başantrenör, kulüp tarihinin en iyi yıllarını yaşatıyor. 2023-2024 sezonunda play-off hedefiyle yola çıkan Kuzeyin Rüzgarları, bu yıl ilk kez Türkiye Kupası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Süper Lig'de ise play-off için sona yaklaştı. Petkimsporlu taraftarlar her maçta takımını destekleyerek salonu dolduruyor.

BURAK GÖREN KİMDİR? 

Ankara’da TSYD başkanlığı yapan usta gazeteci-yazar Metin Gören’in oğlu Burak Gören, 1975 yılında Ankara'da doğdu. Profesyonel basketbol oyunculuk kariyerini 2000 yılında sonlandırdı. Oyunculuktan sonra antrenörlüğe adım attı. Kısa bir dönem altyapı antrenörlüğü yaptıktan sonra Ankara takımlarında görev aldı.Büyük Kolej, TED Ankara Kolejliler ve Hacettepe Üniversitesi'nde yardımcı antrenör olarak görev yapan deneyimli antrenör, 2014-2015 sezonunda TED Ankara Kolejliler, 2016-2017 sezonunda Petkimspor'da başantrenör olarak çalıştı. Burak Gören, 2017-2018 sezonundan 2021’e kadar Türk Telekom takımını çalıştırdı. Türk Telekom ile önemli başarılara imza atan Burak Gören, Süper Lig’de düzenlenen All Star yarışmasında antrenörlük yapmıştı. Aynı zamanda başarılı antrenör TBF Eğitim Kurulu'nda seminerlerde eğitim veriyor.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.