TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paulo Coelho'dan Mete Gazoz'a tebrik mesajı

Brezilyalı yazar Paulo Coelho sosyal hesabından Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Mete Gazoz'u tebrik etti

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Paulo Coelho'dan Mete Gazoz'a tebrik mesajı

HÜSEYİN DEMİR 

Olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonluğun ardından konuşan Mete Gazoz, "Çok iyi oldu, çok da güzel oldu. Berlin'i seviyordum ama şimdi daha çok seviyorum. Bugün bu gezegendeki en iyi okçu bendim, bundan sonra da ben olacağım" ifadelerini kullanmıştı. Brezilyalı yazar Paulo Coelho sosyal medya hesabı üzerinden Mete Gazoz'u "Şampiyon" açıklamasıyla paylaştı.

OKÇU'NUN YOLU 

Mete Gazoz'un Tokyo 2020 Olimpiyatları'ndan aldığı altın madalyanın ardından ünlü yazar Paulo Coelho, Okçu'nun Yolu isimli kitabını, olimpiyat şampiyonumuz için imzaladı. Coelho, Türkçe'ye "Okçu'nun Yolu" (The Archer) adıyla çevrilen son kitabını milli sporcuya adamıştı. Twitter'daki hesabından video paylaşan 74 yaşındaki yazar, son kitabının Türkçe baskısını eline alarak, "Mete Gazoz, bu kitabı ilk olarak sana adıyorum. Senin gibi bir okçuluk dehasına kendi okçuluk eserimi sunuyorum. Bu sayede hayatlarımızı daha iyi anlayabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Mete Gazoz

PAULO COELO KİMDİR? 

Paulo Coelho, 24 Ağustos 1947 tarihinde Brezilya'da doğdu. İlk edebi ödülünü okulundaki bir şiir yarışmasında aldı. Tiyatro yönetmenliği, oyunculuk, şarkı sözü yazarlığı ve gazetecilik yaptı. 1986’da yayımlanan 'Hac' adlı ilk romanının ardından gelen 'Simyacı’yla dünya çapında ünlü oldu. Yazarlığa başlamadan önce, ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarı olan Paulo Coelho, ilk kitabını 1987 yılında yayımladı. Hac (Pilgrimage) isimli kitabında, Hristiyanların Batı Avrupa'dan başlayıp İspanya'da Santiago de Compostela kentinde sona eren geleneksel hac yolculuğunu anlattı. 1988 yılında yayınlanan Simyacı adlı kitabı onun en başarılı kitabı oldu. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Yazar, edebi hayatının yanı sıra karısıyla birlikte kurdukları Paulo Coelho Enstitüsü'nde ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etti, 2002 yılında Brazilian Academy of Letters'a üye kabul edildi, 1979 yılındaki İslami Devrim'den sonra İran'a fikir alışverişi için davet edilen ilk Müslüman olmayan yazar oldu. Bir dönem ailesi tarafından akli dengesi bozuk sanılan Coelho, üç kere akıl hastahanesine gönderildi. "Veronika Ölmek İstiyor" adlı romanını da bu dönemdeki tecrübelerinden yola çıkarak yazdı. Coelho aynı zamanda Unesco'nun "Kültürlerarası Diyaloglar" programında danışman olarak görev almaktadır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.