TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NBA'de Denver Nuggets Şampiyon!

Denver Nuggets, NBA’de 2022-23 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Nuggets, kulüp tarihinin ilk NBA şampiyonluğunu elde etti

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
NBA'de Denver Nuggets Şampiyon!

HÜSEYİN DEMİR 

NBA’de final serisi, gece oynanan karşılaşmayla sona erdi. Finallerin beşinci müsabakasında Denver Nuggets, evinde Miami Heat‘i misafir etti. Kıran kırana geçen mücadelede Denver Nuggets, Nikola Jokic’in liderliğinde sahadan 89-94 galip ayrıldı. NBA'de Denver Nuggets, tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaştı. 

NİKOLA JOKİC

MVP: JOKİC 

Miami Heat ise 2022-23 NBA sezonunu ikinci olarak bitirdi. Denver Nuggets’ta Nikola Jokic 28 sayı, 16 ribaund, 4 asist; Michael Porter Jr 16 sayı, 13 ribaund, 3 asist; Jamal Murray 14 sayı, 8 ribaund, 8 asist; Kentavious Caldwell-Pope 11 sayı, 4 ribaund, 2 asistle oynadı. Miami Heat’te ise Jimmy Butler 21 sayı, 3 ribaund, 5 asist; Bam Adebayo 10 sayı, 12 ribaund, 1 asist; Kyle Lowry 12 sayı, 9 ribaund, 4 asist; Max Strus 12 sayı, 8 ribaund, 1 asistle mücadele etti. Jokic,  2022-23 sezonu NBA finallerinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi. Jokic, ilk NBA finalinde MVP ödülünü aldı. 

Maçın ardından düzenlenen toplantıda konuşan Jokic, "Bu bir yolculuk ve ben de bu yolculuğun bir parçası olduğum için mutluyum" dedi. Jokic, Sırp sporcuların altın çağını yaşayıp yaşamadığıyla ilgili soruya, "Öyle olmalı. Djokovic'imiz var, muhtemelen gelmiş geçmiş en iyisi. Şimdi de bir NBA şampiyonluğumuz var. Sırp olmak için çok iyi bir an olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.