TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NBA’de heyecan zirvede: Cleveland-Orlando maçı ne zaman ve saat kaçta?

Basketbol tutkunlarının merakla beklediği Cleveland-Orlando arasındaki mücadele, sonunda oynanacak. Peki Cleveland-Orlando maçı ne zaman ve saat kaçta? İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 16:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
NBA’de heyecan zirvede: Cleveland-Orlando maçı ne zaman ve saat kaçta?

NBA’de heyecan yine zirvede. Basketbolseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Cleveland-Orlando maçına dair detaylar belli oldu. Peki Cleveland-Orlando maçı ne zaman ve saat kaçta? Detaylar için haberimize göz atın…

Cleveland-Orlando maçı ne zaman ve saat kaçta?

Cleveland-Orlando maçı 5 Mayıs Pazar günü saat 20:00’da gerçekleşecek.

cleveland- orlando

Cleveland-Orlando maçı hangi sahada oynanacak?

Cleveland-Orlando maçı Rocket Mortgage FieldHouse sahasında oynanacak.

NBA NEDİR?

National Basketball Association (NBA), Türkçe'de Ulusal Basketbol Birliği olarak bilinir. ABD'de kurulan bu profesyonel basketbol ligi, dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahiptir.

Dünya genelinde en çok izlenen spor organizasyonları arasında yer alan NBA, basketbol tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor. 1995 yılında, lige 2 Kanada takımı katıldı: Toronto Raptors ve Vancouver Grizzlies. Ancak, Vancouver Grizzlies kurulduğu bölgede beklenen ilgiyi göremediği için Amerika'nın Memphis şehrine taşındı. Bu durumdan dolayı, Toronto Raptors hâlâ NBA'deki Amerikan olmayan tek takım konumunda.

NBA

NBA'in resmi logosunda, eski Los Angeles Lakers oyuncusu Jerry West'in silueti bulunmaktadır.

Basketbol Derneği (Basketball Association of America - BAA), 6 Haziran 1946'da kuruldu. Bugünkü adı olan Ulusal Basketbol Birliği (National Basketball Association - NBA), ABD'de kurulmuş olan bir diğer profesyonel lig olan Ulusal Basketbol Ligi (National Basketball League - NBL) ile birleşmesinin ardından 1949'da alındı.

Ulusal Basketbol Ligi (National Basketball League - NBL), 12 yıllık bir geçmişe sahip profesyonel bir lig olmasına rağmen, genel olarak 3 yıllık Basketbol Derneği'nin (Basketball Association of America - BAA) liderliğinde kuruldu. Bunun nedeni, BAA'nın ülke çapında büyük şehirlerde yaygın bir lig olmasıydı. 1949 yılında iki ligin birleşmesiyle 17 takımlı bir lig oluştu. Bu birleşme, büyük şehirlerdeki büyük takımlar ile küçük kasaba takımlarının karışımı sonucu dengesiz bir lig oluşturdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.