TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Motosiklet yarışlarının başarılı ismi Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Profesyonel motosiklet kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde eden Toprak Razgatlıoğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 12:29
Kaynak: HABER MERKEZİ
Motosiklet yarışlarının başarılı ismi Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Türk motosiklet yarışçıları arasına adını altın harflerle yazmayı başaran Toprak Razgatlıoğlu kimdir? Küçük yaşlardan itibaren bu alanda kendini yetiştiren Toprak Razgatlıoğlu, kariyeri boyunca birçok önemli başarı elde etti. Toprak Razgatlıoğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Toprak Razgatlıoğlu kimdir?

Toprak Razgatlıoğlu, 16 Ekim 1996'da Antalya'nın Alanya isimli ilçesinde dünyaya geldi. 17 Kasım 2017'de Antalya'da gerçekleşen bir motosiklet kazasında arka koltukta bulunan kız arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden ünlü Türk motosikletçisi Arif Razgatlıoğlu'nun ikinci oğludur.

Toprak Razgatlıoğlu kaç yaşında?

1996 yılında dünyaya gelen Toprak Razgatlıoğlu, 27 yaşındadır.

Toprak Razgatlıoğlu’nu kim yetiştirdi?

Toprak Razgatlıoğlu’nu dünyaca ünlü motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu yetiştirdi.

Toprak Razgatlıoğlu motosiklet yarışlarına nasıl başladı?

Motosiklet tutkusuyla genç yaşlarda tanışan Toprak Razgatlıoğlu, babası ünlü Türk dublör motosikletçi "Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu'nun yönlendirmesiyle 7 yaşında motosiklet sürmeye başladı. Kenan Sofuoğlu'nun da desteğiyle yetişen Razgatlıoğlu, 16 yaşında İstanbul Park'ta pist rekoru kırarak Türkiye Pist Şampiyonu oldu. İlk profesyonel yarış deneyimini 2014 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bir Kawasaki ZX-6R ile Magny Cours'da kazanan Razgatlıoğlu, 2015 yılında Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nı kazandı. 2017'de Avrupa Superstock 1000'de ikincilik elde etti, 2019'da ise Superbike Fransa ayağını birincilikle tamamlayarak Türk milli motosikletçisi olarak tarihe geçmeyi başardı. 2020'de PATA Yamaha takımıyla Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışmaya başlayan Toprak Razgatlıoğlu, sezonun ilk galibiyetini Avustralya'da yaşadı. Ancak, en büyük başarısını 2021 yılında elde ederek Superbike Dünya Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Yamaha adına Superbike Dünya Şampiyonası'nda yarışan Türk motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında Superbike Dünya Şampiyonası'nı kazanarak, altı yıllık Jonathan Rea'nın hakimiyetini sona erdirdi ve Superbike tarihindeki ilk Türk dünya şampiyonu unvanını elde etti. 2022'de Superbike Dünya Şampiyonası'nda ikinci olan Razgatlıoğlu, 2023'te birinci olarak bu başarısını tekrarladı. Ancak, 2024 WSBK sezonundan itibaren Red Bull sporcusu olmaktan ayrılarak BMW Motorrad Motorsport takımında yarışmaya başladı.

Toprak Razgatlıoğlu Instagram hesabının adı nedir?

Toprak Razgatlıoğlu, “toprak_tr54” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.