TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli voleybolcu Zehra Güneş kimdir?

Türkiye’nin milli gururlarından biri olan orta saha oyuncusu Zehra Güneş kimdir? İşte Zehra Güneş hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 10:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milli voleybolcu Zehra Güneş kimdir?

Türkiye A Kadın Milli Voleybol Takımı bünyesinde verdiği mücadele ve kazandığı galibiyetler ile Türk halkının gönlünde taht kurmayı başaran Zehra Güneş kimdir? Geçtiğimiz yılın adından en fazla söz ettiren milli sporcularından biri olan Zehra Güneş hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Zehra Güneş kimdir?

Zehra Güneş, 7 Temmuz 1999 tarihinde İstanbul'un Kartal isimli ilçesinde dünyaya geldi. Voleybol kariyerine 12 yaşında VakıfBank'ta başladı. İki ardışık yıl boyunca hem yıldız kategorisinde hem de gençlerde Türkiye şampiyonluğu elde eden Zehra Güneş, 15 yaşındayken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2. Lig takımında bir sezon kiralık olarak oynadı. Aynı sezon, PAF takım ve genç takımda Türkiye Şampiyonluğu yaşadı. 2015-2016 sezonunda, VakıfBank'ın 3. Lig'den 2. Lig'e yükselen ikinci takımında forma giyen Zehra Güneş, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'a kiralanandı Zehra Güneş, sezon sonunda VakıfBank Genç Takımı ile bir kez daha Türkiye Şampiyonu oldu. 2017-2018 sezonundan bu yana VakıfBank A Takımı'nda oynayan Zehra Güneş, sarı-siyahlı formayla 3 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 3 CEV Şampiyonlar Ligi, 3 Türkiye Ligi, 3 Kupa Voley ve 2 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı. Zehra Güneş, Yıldız Milli Takımı ile dünya dördüncülüğü, Balkan ve EYOF şampiyonluğu kazandı. Genç Milli Takım formasıyla Avrupa üçüncülüğü, dünya dördüncülüğü ve 23 Yaş Altı Milli Takım ile dünya şampiyonluğu yaşadı. 1999 doğumlu orta oyuncu, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. Zehra Güneş, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları'nın kadrosunda yer aldı ve Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etti. Türkiye A Kadın Milli Takımı, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde ve 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda altın madalya kazanırken; Zehra Güneş, bu iki turnuvanın da en iyi orta oyuncusu seçildi.

Zehra Güneş hangi okuldan mezun oldu?

Zehra Güneş, Bahçeşehir Üniversitesi mezunudur.

Zehra Güneş Instagram hesabının adı nedir?

Zehra Güneş, “zehragunes” kullanıcı adı ile Instagram hesabını kullanıyor.

Zehra Güneş’in sevgilisi kim?

Zehra Güneş, uzun süredir Eren Dişli ile birliktelik yaşıyordu. Çiftin geçtiğimiz aylarda ayrıldığı iddia edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.