TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli basketbolcu hayatını kaybetti

Eski milli Basketbolcu Barış Küce 78 yaşında hayatını kaybetti. Küce, bir döenem Fenerbahçe forması da giymişti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 14:19
Kaynak: AA
Milli basketbolcu hayatını kaybetti

Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF), A Milli Basketbol Takımı'nın eski oyuncularından Barış Küce’nin 78 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu

TBF, sosyal medya hesabından yayımlanan başsağlığı mesajında, "Milli takımımızın eski basketbolcularından Barış Küce'nin vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TBF olarak merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz." denildi. 

Barış Küce, kariyerinde altyapısında yetiştiği TED Ankara Kolejliler ile Fenerbahçe ve Altınordu formalarını giydi.

Fenerbahçe Kulübü Barış Küce için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı:

''Erkek basketbol şubemize ve Türk basketboluna uzun yıllar hizmet etmiş, basketbol camiamızın kıymetli isimlerinden Barış Küce’nin vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Barış Küce’ye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz.''

Barış Küce kimdir?

Barış Küce, 1946 yılında doğmuş eski bir Türk milli basketbolcudur ve aynı zamanda eski milli basketbolcu ve antrenör olan Savaş Küce'nin kardeşidir.

Gençliğinde futbol ile uğraşırken bir sakatlık nedeniyle başka bir spor dalına yönlendirildi ve hiç tanımadığı basketbolu abisinin maçlarını izleyerek öğrendi. Ankara Koleji'nde okurken, kolej genç takımında 2 yıl boyunca oynadı ve yeteneği sayesinde Genç milli basketbol takımına seçildi.

1962-1976 yılları arasında Altınordu, Fenerbahçe ve TED Kolejliler formalarını giydi ve skorer oyunuyla Türk milli takımının değişmez oyuncularından biri oldu.

1966-67 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Ayrıca, 1971 ve 1973 Avrupa şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etti. Akdeniz Oyunları'nda da başarılı performans sergileyerek bronz ve gümüş madalyalar kazandı.

Öğrencilik yıllarında saç kesimi ve giyim tarzıyla dikkat çeken Barış Küce, İktisadi Ticari İlimler Fakültesi'nde öğrenciyken Ankara Koleji'nin karşısında bir butik açtı. Basketbol kariyerini sonlandırdıktan sonra hazır giyim sektöründe ticaret hayatına atıldı ve Limon Company markasıyla başarıya ulaştı.

1976'da jübile maçıyla basketbol kariyerine veda etti. Ekim 2000'de Limon Company, Boyner Holding tarafından satın alındı.

Barış Küce, üç kez evlenmiş ve üç çocuk sahibi olmuştur. Oğlu Cömert Küce de babasının izinden giderek basketbol kariyerine devam etmiş ve önemli başarılar elde etmiştir.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.