Milli Atlet Sultan Haydar'a doping şoku: WADA’dan tedbir karar geldi!

WADA, milli atlet Sultan Haydar'a doping testi numunesini kaçırdığı gerekçesiyle tedbir aldı. Haydar, Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkarıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 10:46
Kaynak: AA
Milli Atlet Sultan Haydar'a doping şoku: WADA’dan tedbir karar geldi!

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), milli atlet Sultan Haydar'a doping testi numunesini "kaçırdığı" gerekçesiyle tedbir kararı aldı. Türkiye Atletizm Federasyonu, Sultan Haydar'ın Avrupa Şampiyonası kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Milli sporcumuz Sultan Haydar, Etiyopya'da kamp yaptığı sırada bir doping testini kaçırdı. Uluslararası Atletizm Dürüstlük Birimi'nin kararıyla Sultan Haydar, Avrupa Şampiyonası öncesi tedbir alındı. Yasal haklar kullanılacak ancak sporcumuz maalesef çok önemli iki turnuvada yer alamayacak." şeklinde konuştu.

MİLLİ ATLET SULTAN HAYDAR KİMDİR?

Doğum adıyla Chaltu Girma Meshesha, Sultan Haydar, Türk uzun mesafe atletizminin parlayan yıldızlarından biridir. Kariyerine orta mesafelerde başlayan ve Enka Spor Kulübü'nde yer alan Haydar, 2005 Afrika Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 800 metrede bronz madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Etiyopya adına yarıştığı dönemde 2006 Afrika Atletizm Şampiyonası'nda 20 km yürüyüşte altıncılık elde ederek başarılı bir performans sergiledi.

2008 yılında Türk vatandaşı olan ve Sultan Haydar adını alan atlet, 2009 Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçti. Aynı zamanda 2011 Resü'l-Hayme Yarı Maratonu'nda da yedinci olarak dikkatleri çekti.

Sultan Haydar, Türkiye'yi 2012 Yaz Olimpiyatları'nda da temsil etti. Maraton mücadelesinde 72. sırayı elde eden atlet, Avrasya Maratonu'nda üçüncülük ve Roma Maratonu'nda da üçüncülük gibi önemli başarılara imza attı.

2012 Paris Maratonu'nda sergilediği 2:25:09'luk kişisel en iyi performansıyla kadınlar maraton Türkiye rekorunun sahibi olan Sultan Haydar, Türk atletizm dünyasında adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.