Milan’a transfer olan Youssouf Fofana kimdir? Youssouf Fofana kaç yaşında?

İtalyan devi Milan, transfer döneminde Monaco forması giyen orta saha oyuncusu Youssouf Fofana ile anlaşmaya vardı. Peki, Milan’a transfer olan Youssouf Fofana kimdir? Youssouf Fofana kaç yaşında? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 16:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milan’a transfer olan Youssouf Fofana kimdir? Youssouf Fofana kaç yaşında?

İtalyan devi Milan, Monaco forması giyen orta saha oyuncusu Youssouf Fofana ile anlaşmaya vardı. Serie A ekibi, Fabrizio Romano'nun bildirdiğine göre, Fofana için Monaco ile bonservis pazarlığına devam ediyor. Daha önce Nottingham Forest'un 25 yaşındaki futbolcu için yaptığı 30 milyon euro'luk teklif Monaco tarafından reddedilmişti. Fofana, Premier Lig'den gelen tekliflere rağmen Milan forması altında oynamayı tercih ediyor. Fransa Milli Takımı'nın EURO 2024 kadrosunda yer alan Fofana, turnuvada 3 maçta görev aldı. Peki, Youssouf Fofana kimdir? Youssouf Fofana kaç yaşında? Detaylar haberimizin devamında...

Youssouf Fofana kimdir?

Youssouf Fofana, 10 Ocak 1999 doğumlu Fransız millî futbolcu olarak Monaco takımında orta saha pozisyonunda görev yaptı. Şuan da Milan ile anlaşma sağladı ve orada forma giyecek. Genç yaşına rağmen Fransa millî futbol takımının 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı. Fofana'nın transferiyle ilgili büyük bir sürpriz yaşandı; Galatasaray ile anlaşma beklenirken, Serie A'nın güçlü ekiplerinden Milan'a transfer oldu. Bu transfer, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Youssouf Fofana kaç yaşında?

Fransa'da 10 Ocak 1999 tarihinde dünyaya gelen Youssouf Fofana 25 yaşındadır.

Youssouf Fofana aslen nereli?

Milan'a transfer olan Youssouf Fofana aslen Fransalıdır.

Youssouf Fofana kimde oynuyor?

Fofana, futbol kariyerine Espérance Paris altyapısında başladıktan sonra Red Star ve Drancy gibi kulüplerde altyapı seviyesinde oynadı. 2017-2018 sezonunda Strasbourg'a transfer oldu ve burada hem B takımında 34 maça çıkıp 4 gol attı, hem de A takımda 30 maçta forma giydi ve 3 gol kaydetti.

2018 yılında Monaco'ya transfer olan Fofana, burada geçirdiği 4 sezonda 123 maça çıkıp 2 gol attı. Toplamda kariyerinde 187 maçta 9 gol kaydeden Fofana, teknik yeteneği ve saha içi liderliğiyle dikkat çekiyor.

Millî takım düzeyinde de başarılı bir kariyere sahip olan Fofana, Fransa U-19, U-20 ve U-21 takımlarında da forma giydi. 2022 yılından itibaren Fransa A Millî Takımı'nda düzenli olarak görev alan Fofana, 15 maçta 2 gol attı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.