TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz neden öldü?

Mehmet Ali Yılmaz, sosyal medya kullanıcıları tarafından merak edilen ve araştırılan isimlerin başında gelmeye başladı. Eskiden Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde ölü bulunması sonrasında hayatı hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki, Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz neden öldü?

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 16:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz neden öldü?

Eski Trabzonspor Başkanı ve Spor Bakanı olan Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz'ın kim olduğu, sosyal medyada birçok futbolsever tarafından sorgulanıyor. Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberinin ardından hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz neden öldü?

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948'de Of'ta doğdu ve İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesinden mezun oldu. İş hayatında Antalya'da Zigana Tatil Köyü, Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları A.Ş. gibi şirketlerde yöneticilik yaptı. Ayrıca, Trabzonspor Kulübü Başkanlığı, XIX. Dönem Trabzon Milletvekilliği ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. Mehmet Ali Yılmaz evli ve beş çocuk babasıdır.

Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik getirilmesinde etkili oldu ve futbolda havuz sisteminin düzenlenmesine katkı sağladı. Ayrıca, Trabzonspor'a modern tesisler kazandırdı.

Medya sektöründe de faaliyet gösteren Mehmet Ali Yılmaz'ın internet üzerinden yayın yapan "TVem" kanalı ile Trabzon'da önceki dönemlerde yayın yapmış Zigana TV ve hala yayın yapan Zigana FM gibi Karadeniz ve Türk Sesi gibi medya kuruluşları bulunmaktadır.

MEHMET ALİ YILMAZ NEDEN ÖLDÜ?

Trabzonspor'un eski başkanlarından ve eski spordan sorumlu devlet bakanı olan Mehmet Ali Yılmaz, Beşiktaş'taki evinde kızı tarafından ölü bulundu. Ancak, Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.