TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maribor hangi ülkenin takımı? Maribor hangi ligde, kadrosunda kimler ver? NK Maribor hangi şehir, nerede?

2022'de Hull City'yi satın alarak futbol dünyasında adını duyuran Ilıcalı, şimdi de Slovenya'nın köklü kulüplerinden NK Maribor'u kadrosuna katmak istiyor. Acun Ilıcalı’nın Maribor’u da satın alması gündemde merak edilen konular arasında yer aldı. Peki, Maribor hangi ülkenin takımı? Maribor hangi ligde, kadrosunda kimler ver? NK Maribor hangi şehir, nerede?

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 13:33
Kaynak: HABER MERKEZİ
Maribor hangi ülkenin takımı? Maribor hangi ligde, kadrosunda kimler ver? NK Maribor hangi şehir, nerede?

Ilıcalı, İngiltere Championship ligi takımlarından Hull City'nin sahibi olduğu bilinen bir gerçek. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken Ilıcalı, Slovenya'ya ilgi gösteriyor. Acun Ilıcalı, son açıklamalarında, Slovenya'nın köklü ekibi Maribor'u satın alacağını duyurdu. Maribor, Slovenya'nın bir futbol takımıdır ve PrvaLiga adlı ligde mücadele etmektedir. Maribor, aynı zamanda Slovenya'nın Maribor şehrinde yer alır. Bu hamle futbol camiasında büyük yankı uyandırdı ve futbolseverlerin dikkatini çekti. NK Maribor hangi ülkenin takımı? Maribor hangi ligde, kadrosunda kimler ver? NK Maribor hangi şehir, nerede?

Maribor hangi ülkenin takımı

MARİBOR HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Slovenya'nın Maribor şehrinde yer alan futbol kulübü Nogometni Klub Maribor (NK Maribor), genellikle Maribor veya kısaca NK Maribor olarak adlandırılır. Kulüp, 12 Aralık 1960'ta kurulmuştur ve Slovenya'nın en köklü kulüplerinden biridir.

Maribor, tarihinde dokuz kez Slovenya Ligi'ni kazanmıştır ve altı kez Pokal Nogometne zveze Slovenije (Slovenya Futbol Federasyonu Kupası) şampiyonu olmuştur. Ayrıca Slovenya Süper Kupası'nı bir kez kazanmıştır. En parlak dönemlerini 1990'lar ve 2000'lerin başlarında yaşayan kulüp, bu dönemde ligde yedi kez üst üste şampiyon olmuş ve üç kez de lig kupasını kazanmıştır.

Maribor, 1999-2000 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Slovenya kulübü olmuştur. Aynı zamanda, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarına katılan tek Slovenya ve eski Yugoslavya ülkelerinden dört kulüpten biridir. Kulübün en büyük rakiplerinden biri, başkent Ljubljana'dan Olimpija'dır ve iki takım arasındaki rekabet "Ölümsüz Derbi" olarak bilinir. Bir diğer ezeli rekabeti ise Mura 05 ile yapılan "Kuzeydoğu Derbisi"dir.

NK Maribor, iç saha maçlarını 12,994 kişilik Ljudski vrt Stadyumu'nda oynamaktadır. Stadyum, 1962'de inşa edilmiş olup 1990'lar ve 2000'lerde yenilenmiştir. Kulübün takma adları arasında "Morlar" ve "Menekşeler" bulunmaktadır.

Maribor hangi ülkenin takımı

MARİBOR HANGİ LİGDE?

NK Maribor, ülkenin en tanınmış futbol takımlarından biri olarak bilinir ve Slovenya'nın PrvaLiga adlı ligine katılan ilk takımlardan biridir.

NK MARİBOR HANGİ ŞEHİRDE, NEREDE?

Slovenya'nın Maribor şehrinde yer alan bir futbol takımıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.