TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maraton İzmir 42K koşusunun kazananları belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 5.Uluslararası Maraton İzmir Avek 42K koşusunun kazananları belli oldu. Maraton İzmir’de madalya kürsüsüne Kenyalı ve Etiyopyalı atletletler damga vurdu. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 14:51
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Maraton İzmir 42K koşusunun kazananları belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini organize etti “Türkiye’nin En Hızlı ve En Anlamlı Maratonu” Maraton İzmir Avek, profesyonel ve amatör sporcuların katılımıyla gerçekleşti. 5 bin 600 atletin katılımıyla maraton büyük coşkuyla koşuldu. Sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar,bazı sporcuları olumsuz bir şekilde etkiledi. Büyük heyecana sahne olan 42K koşusunda erkeklerde Kenyalı Vitalis Kibiwot, kadınlarda ise Etiyopyalı Aamelmal Tagel birinci oldu. Kültürpark’ta ödüller takdim edildi.

MARATON’A KENYA VE ETİYOPYA DAMGASI

38 ülkeden 600 profesyonel atletin yer aldığı 42 kilometrelik yarışta erkeklerde Kenyalı Vitalis Kibiwot 02.11.08 derecesi ile birinci olurken, Etiyopyalı Sendeku Alelgn 02.13.42 ile ikinci, Kenyalı Silas Kurui 02.13.47 ile üçüncü oldu. 42 kilometrelik koşuda kadınlarda Etiyopyalı Aamelmal Tagel 02.37.26 ile birinciliği elde etti. Yine Etiyopyalı Bekelech Bedada 02.42.10 ile ikinci, Japon Suguru Oktabe ise  02.43.16 ile üçüncülüğü elde etti.

MUTLU OLABİLMEK İÇİN KOŞUYORUM

Yarışmada derecenin hiç önemli olmadığını belirten 42K Erkekler Türk Genel Kategoride birinci olan Hakan Turan, “Öncelikle çok sevinçliyim… Maraton koşucuları arasında en önemli şey sonuç ne olursa olsun maratonu tamlamaktır.  Bu bağlamda bugün maratonu bitiren herkesi tebrik ediyorum. Hızlı bir parkurdu dönüşte biraz rüzgâr almamız bizi olumsuz etkiledi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Derece hiç önemli değil… Sağlıklı olabilmek, mutlu olabilmek için koşuyorum. Umarım uzun yıllar koşmaya devam ederiz. Umarım seneye tekrardan görüşürüz” ifadelerini kullandı.

HASTALIĞIMA RAĞMEN KOŞTUM

Yarışmanın ardından 42K Kadınlar Türk Genel Kategoride madalya kürsüsüne birinci olarak çıkan Tuğba Türkgülü, “Şuan çok mutluyum. İki günden beri hasta olmama rağmen koştum. Hastayken de sınırlarımı zorlamak istedim. Karşıyaka’dan koşarken vatandaşların alkışlaması ve desteklemesi beni çok motive etti. Bende bisiklet yarışlarında oğlumu alarak sahaya iniyoruz. Coşkulu bir şekilde vatandaşların katılımıyla olması koşuculara enerji veriyor. Finiş çizgisini gördüğümde tüylerim diken diken oldu. Maraton İzmir aynı zamanda sosyal sorumluluk açısından büyük değer ve önem taşıyor. Efes Ultra Maratonda 42K koşmuştum. Önümüzdeki dönemlerde Çeşme Maratonu'na katılacağım” diye konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.