TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madalya Avcısı: Yılmaz Göktekin

Çalıştırdığı milli cimnastikçilerin katıldığı turnuvalarda madalyalar ile dönmesi gözleri Yılmaz Göktekin'e çevirdi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Madalya Avcısı: Yılmaz Göktekin

HÜSEYİN DEMİR

Artistik Cimnastik Erkek Milli Takım, Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olurken Adem Asil genel tasnifte ve halka aletinde altın madalya kazandı. Ferhat Arıcan ise paralel barda gümüş madalyanın sahibi oldu. Katıldığı her turnuvadan madalya ile dönen cimnastik milli takımımızın antrenörü Yılmaz Göktekin, Avrupa Şampiyonası’nın ardından gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Göktekin, “Bizim sporcularımızın performansı dünya sporcuları arasında üst sıralarda yer alıyor” ifadelerini kullandı. 

Avrupa Şampiyonasında büyük başarılara imza atarak turnuvanın en iyi 2. takımı oldunuz. Turnuvayı nasıl değerlendirirsin?

Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda bu sene ülkemizin ev sahipliğinde 11-16 Nisan tarihleri arasında Antalya'da düzenlendi. Artık her ülke Dünya Şampiyonası’na gidemiyor. Avrupa ülkelerinin sayısı fazla olduğundan dolayı Avrupa Şampiyonası’nda ilk 13'e girecek takımlar, Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacak. Erkeklerde kazandığımız madalyalarla büyük başarı elde ettik. Kadınlarda maalesef 14. olarak Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde edemedik. Bizim hedefimiz takımın kürsüde yer almasıydı ve hedefimizi gerçekleştirdik. Bu şampiyonada Avrupa’nın en iyi ikinci takımı olarak dereceye girdik. 

ADEM ASİL TURNUVAYA DAMGA VURDU 
Genel tasnif ve halka aletinde Adem Asil altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı. Adem'in turnuva performansıyla ilgili neler söylemek istersin?

Takım içerisinde bireysel olarak üstün performans sergileyen sporcularımız var. Bu sporcularımız arasında bireysel hedefleri olan oyuncularımızdan Adem Asil ve Ferhat Arıcan'dan madalya beklentimiz vardı. Ahmet bir önceki şampiyonada güzel dereceler elde etmişti ama Dünya Şampiyonası’ndan sonra oluşan sağlık problemlerinden dolayı istediği sonucu elde edemedi. Adem Asil, takıma çok iyi katkı sağladıktan sonra genel tasnif bölümünde yani 6 alette Avrupa Şampiyonu oldu. Bireysel olarak da Adem, halka aletinde ve atlama masasında turnuvaya damga vurdu. Halka aletinde Avrupa Şampiyonu olan Adem, atlama masasında şampiyonluğu ucundan kaçırdı. Hedeflerimizi hep yukarda tutuyoruz. Artık her turnuvadan madalya ile dönerek ay yıldızlı bayrağımızı göklere çıkarıyoruz. Bizim sporcularımızın performansı dünya sporcuları arasında üst sıralarda yer alıyor. 

TAKIMIMIZ MADALYA AVCISI 
Her turuvada madalya kazanıyoruz. Artık cimnastikte bir ekol olduk mu? Önümüzdeki Dünya Şampiyonası için hedefleriniz neler merak ediyoruz?

Sürece baktığımızda yaklaşık 10 yıldan beri gerçekten arka arkaya gelen madalya serüvenimiz var. Katıldığımız uluslararası organizasyonlarda bizim sporcularımız her zaman madalya avcısı olmuştur. Kazandığımız başarılardan sonra sporcularımız motivasyonunu çok iyi sağladı. Gençlik ve Spor Bakanlığının cimnastiğe verdiği destek sayesinde sporcuların devamlılığı oldu. Bireysel olarak Ahmet Önder final oynadı ama ufak bir rahatsızlığından dolayı istenilen performansı maalesef sergileyemedi. Önümüzde bir Dünya Şampiyonası var, bu turnuva bizim için çok önemli. Olimpiyatlara gitmek için Dünya Şampiyonası’nda iyi performans sergilememiz lazım. Bu turnuvaya katılan erkek takımlar arasında en fazla madalya kazanan ülke olma başarısını gösterdik. Çin, Japonya ve İngiltere bundan önceki Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girdiği için direkt Dünya Şampiyonası’na katılacak. Dünya Şampiyonası’nda ilk 9 takım arasına girerek Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmek istiyoruz. 

İbrahim Çolak sakatlığından dolayı şampiyonaya katılamadı. Sporcunun tedavi süreci nasıl ilerliyor? Yakın zamanda tekrardan salonlarda görür müyüz? 

İbrahim Çolak Avrupa Şampiyonası’ndan önce Almanya’nın Stuttgart şehrinde yapılan turnuvada şansız bir şekilde sol dizinden sakatlık geçirdi. Çapraz bağ ameliyatı ciddi bir ameliyat. Normal spor yapmayan birinin iyileşme süreci 6-9 ay arası olarak biliniyor. İbrahim önemli bir sporcu olduğu için geçmiş sakatlıklarını göz önünde bulundurursak iyileşme sürecini daha iyi geçiriyor. İbrahim çok başarılı ve çok çalışkan bir sporcu. Ben umut ediyorum ki kısa sürede toparlanma sürecini atlatarak Dünya Şampiyonası’a hazır olarak ülkemizi temsil edecektir. Sporcu yaralanmaları performansı maalesef olumsuz etkiliyor. Sakatlanmaları minimum seviyeye indirmek için fiziksel ve mental olarak birçok süreç devreye giriyor. Sporcularımıza her türlü desteği hem federasyonumuz hem de bakanlığımız veriyor. Umarım bundan sonra sporcularımızda sakatlık yaşamadan Dünya Şampiyonası’nda ve olimpiyatlarda yer alırız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.