TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Londra kabadayısı Wilfried Zaha kimdir? Wilfried Zaha ne kadar maaş alıyor?

Galatasaray'a transfer olan Wilfried Zaha, sporseverlerin dikkatini çekti. Yetenekli futbolcunun, kariyeri ve özel yaşamıyla merak konusu haline geldi. Peki, Wilfried Zaha kimdir? Wilfried Zaha ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 15:09
Kaynak: HABER MERKEZİ
Londra kabadayısı Wilfried Zaha kimdir? Wilfried Zaha ne kadar maaş alıyor?

Galatasaray, yaptığı son transfer hamlesiyle Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Zaha'yı kadrosuna kattı. 9 sezon boyunca İngiliz ekibi Crystal Palace formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon ligde 27 maçta 7 gol kaydetmişti. İşte,  Wilfried Zaha'nın kariyerine dair önemli detaylar...

Wilfried Zaha kimdir?

Wilfried Zaha, 10 Kasım 1992'de Abidjan'de doğdu. Fildişi Sahilli milli futbolcu, forvet ve sağ kanat pozisyonlarında oynamaktadır ve Süper Lig'in önemli takımlarından biri olan Galatasaray'da forma giymektedir.

Zaha, futbol kariyerine 2010 yılında Crystal Palace'in genç takımında başladı. Selhurst Park'ta geçirdiği ilk üç sezonda toplam 18 gol kaydetti. Ocak 2013'te, 10 milyon sterlinlik bir transfer ücreti karşılığında Manchester United'a transfer oldu. Ancak başarısız bir sezonun ardından (çoğunlukla Cardiff City'de kiralık olarak geçirdiği bir dönemi de içeren) Zaha, Palace'a geri döndü ve takımının Premier Lig'e yükselmesine katkı sağladı. O zamandan beri, kulübünün en önemli golcülerinden biri oldu.

Fildişi Sahili'nde doğan Zaha, dört yaşından itibaren İngiltere'de büyüdü. 2012'de İngiltere milli takımı formasını giydi. Ancak dört yıl sonra, 2017 Afrika Uluslar Kupası öncesinde Fildişi Sahili milli takımı için tercihini yaptı.

Wilfried Zaha aslen nereli?

Wilfried Zaha, doğum tarihi 10 Kasım 1992 olan bir Fildişi Sahilli futbolcudur. O, forvet ve sol kanatta oynamaktadır. Şu anda Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir.

Wilfried Zaha ne kadar maaş alıyor?

Galatasaray ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayan Wilfried Zaha, yıllık 4 milyon 350 bin Euro'luk bir ücretle anlaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.