TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka stat için tek ses tek yürek

Karşıyaka Spor Kulübü, TFF 3’üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden futbol takımına ait yapımı için yıllardır bekledikleri stat için bugün, yıkılan stat alanında miting düzenledi.  Mitinge katılan kulüp yöneticileri, sporcular ve binlerce taraftar hep bir ağızdan stada kavuşmak için ses yükseltti

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 23:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
Karşıyaka stat için tek ses tek yürek

TUNAY AFYON- İzmir’in köklü spor kulüplerinden Karşıyaka’nın taraftarları yıllardır yapımını bekledikleri futbol stadyumu için miting düzenledi. Yıkılan stat alanında düzenlenen ve kulüp yönetimi ile farklı branş sporcularının da katılım sağladığı mitingde Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, tribün lideri Taner Ütüklerli, futbol takımının kaptanı Haydar Yılmaz konuştu. Stadyumun yapılması için alanı dolduran binlerce taraftar sloganlar atıp havai fişek patlatarak stat taleplerini yetkililere haykırdı. Mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, AK Parti Karşıyaka Belediye Başkanı İsmail Çiftçioğlu ve İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale de mitinge katılım gösterdi. 

ülker

KARŞIYAKA ARTIK STADINI GERİ ALMALI

Mitingde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan İlker Ergüllü, Karşıyaka Spor Kulübü’nün her şeyden önce bir eğitim öğretim kurumu olduğunu belirterek, “Yıllarca birçok gence spor hayatı ile birlikte kötü alışkanlıklara bulaşmadan büyüme imkanı sağlamıştır. Birçok milli ve değerli sporcu yetişmesine ön ayak olmuştur. Burası da bizim okul binamızdır. Bu 10 yıl önce bir sebeple yıkıldı ve biz artık burayı geri istiyoruz” dedi. İzmir’in bütün önde gelenleri bütün büyükleri bütün sevenlerini stadyum konusunda destek olmaya çağıran Ergüllü, “Karşıyaka artık stadını geri almalı, inşallah hep beraber bunu başaracağız” diye konuştu. Futbol takımının kaptanı Haydar Yılmaz ise konuşmasında, “Karşıyaka’nın bu stada ve komplekse çok ihtiyacı var ve bu akşam şunu anlıyorum ki bu haklı bir isyandır ve haklı bir direniştir. Karşıyaka stadını istiyor. Hep beraber, birlikte bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.  

cemil tugay

STADIN DURUMU ÇOK AĞIRIMIZA GİDİYOR

Organizasyonda Karşıyaka taraftarı adına söz alan tribün lideri Taner Ütüklerli, yıkılan stadın, Karşıyaka Spor Kulübü 1912’de kurulduktan tam 19 yıl sonra 1931’de bu alana kazık çakılmaya başlanarak Karşıyaka Belediyesi tarafından kulübe tahsis edildiğini söyledi. “Böyle, tarihe mal olmuş stadın durumu bizim çok ağırımıza gidiyor” diyen Ütüklerli, “Bu nedenle bugün buradayız. Enterasan bir tesadüftür ki 1947 yılında kulübümüzün maddi sıkıntılı döneminde, tam burada büyük Karşıyaka taraftarları tekrar toplanıp kulüp adına çeşitli imkanları sağlayıp kulübün devamlılığını sağlamıştır, yani taraftar her zaman olduğu gibi yine bu kulübün bu şanlı kulübün bu büyük kulübün yanında olmuştur” dedi. Bugüne kadar yıkılan ve yeniden yapılmayan stadyum için tepkilerini zaman zaman kızarak gösterdiklerini belirten Ütüklerli, “Yeri geldiğinde de bakanlarımızla, başbakanlarla konuştuk. Kimi zaman belediye başkanlarımızla mutabakat yaptık ama maalesef sonuç alamadık, stadımız yine yok. Biz, büyük taraftarımızın hakkı olan stada yeniden kavuşmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ütüklerli, Karşıyaka stadını yapabilecek olanlara seslenerek, “Yapabilecek olanlar artık ‘ben yaparım, sen yaparsın’ söylemlerini bırakıp el ele verip Türkiye’nin değil dünyanın en muhteşem taraftarına sahip 122 yaşındaki kulübün anasının ak sütü gibi helal olan bu stadı kazandırmaya mecburdurlar” diye konuştu.   

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.