TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka Stadı ne oldu? Karşıyaka stadyumu ne zaman yapılıyor?

Türkiye'nin ve İzmir'in en köklü spor kulüplerinden Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadyumu ne zaman yapılıyor? Karşıyaka stadına ne oldu? Karşıyaka Stadyumu neden inşa edilmiyor? Karşıyaka stadı ile ilgili yeni gelişmeler neler? Stadyum için tarih verildi mi? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 08:17
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karşıyaka Stadı ne oldu? Karşıyaka stadyumu ne zaman yapılıyor?

TFF 3.Lig’de mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü’nün stadyum krizi devam ediyor. Şehrin içinde yer alan Karşıyaka’nın sembolü olan stadyum yılan hikayesine döndü. Uzun yıllardır yapılması beklenen ama bir türlü inşa edilmeyen bu stadyumun neden yapılmadığına dair kamuoyu şeffaf bir şekilde aydınlatılmadı. İzmir'de; Göztepe, Altay ve Altınordu’nun stadyumları yapılırken Karşıyaka stadyumu inşa edilmedi. Peki, üvey evlat muamelesi gören Karşıyaka'nın stadyumu neden yapılmadı? Karşıyaka stadı ne oldu? Karşıyaka stadyumu ile ilgili yeni gelişmeler var mı? Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Stadyum için hangi mesajları verdi? İşte Karşıyaka stadyumunun sancılı inşaat serüvenini sizler için derledik...

karsiyaka-stadi-ne-oldu (4)

KARŞIYAKA STADYUMU İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Türkiye'nin ve İzmir'in en köklü spor kulüplerinden olan, Kurtuluş Savaşı'nda mücadele veren ve formasında ilk Türk Bayrağı taşıyan Karşıyaka Spor Kulübü'nü stadyumu için hareketli günler yaşanıyor. Karşıyaka'nın yeni Başkanı Azat Yeşil ve yönetimi stadyumu yapmak için seferberlik ilan etti. Taraftarların merakla ve heyecanla beklediği, hayalini kurduğu stadyuma kavuşmak istiyor. Stadyum için marşlar bestelediği Karşıyaka Stadyumunun inşası için yöneticiler kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde stadyum müjdesini veren Karşıyaka Spor Kulübü'nün Başkanı Azat Yeşil,"Hedefimiz; Karşıyaka'ya, stadyum başta olmak üzere yeni tesisler kazandırmak. Bu konudaki çalışmalarımız ahenk içerisinde ve artan yoğunlukta sürüyor" ifadelerini kullanmıştı. Başkanın açıklamasından sonra taraftar grupları harekete geçerek aksiyon aldı.

Edinilen bilgilere göre Karşıyaka Spor Kulübü'nün Başkanı Azat Yeşil ve ekibi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile yoğun görüşmelerden sonra stadyum, tesisleşme inşası için bir yol haritası belirlendi. Cenk Karace, İlker Ergüllü ve Hasan Yıldırım'ın da yer aldığı ziyarette Karşıyakalı yöneticiler plan ve projelerini sundu. Uzun süren görüşmelerin ardından Bakan Yeşil; kısa, orta ve uzun vadede projelerini, hedeflerini anlattı. Toplantının sonunda Azat Yeşil tarafından Hamza Dağ'a; Cumhuriyetimizin 100. Karşıyaka Spor Kulübü’nün 111. yılı anısına yapılan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Karşıyaka ziyareti sırasında anı defterine yazdığı sözlerin yer aldığı plaket hediye edildi. Azat Yeşil ve yönetim ekibi stadyumu inşa etmek için taraftarlarlara söz verdi. Yeşil kırmızılı taraftarlar başkan Mutlu Altuğ ve Turgay Büyükkarcı döneminde hayalini kurduğu stadyuma kavuşamamıştı. Bu sefer hüsrana uğramak istemeyen Karşıyakalı taraftarlar Azat Yeşil’den büyük umudu var. Başkan Azat Yeşil ve yönetimi stadyumu tekrardan inşa etmek için ısrarlı davranıyor. Bir dönem meclis gündeminde yer alan stadyum zaman içerisinde unulmuştu. İddialara göre kulüp yönetimi gerekli anlaşmaşarı sağladı, yeni yılda Karşıyakalılara stadyum süprizi olabilir.

karsiyaka-stadi-ne-oldu (3)

STADYUM YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

2017 senesinde Başbakan Binali Yıldırım döneminde İzmir'de 3 stadın temeli atılmıştı. Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka'nın statlarının sıfırdan yapılmasına karar verilmişti. Stadyum inşası karar verildikten sonra Göztepe ve Alsancak stadyumları tamamlandı. Karşıyaka stadyumunun inşaatı gerçekleşmedi. Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadyumu için beton döküldü, stadyumun açılışı Başbakan Binali Yıldırım yapmıştı. Çoşkuyla yapılan açılış töreninden sonra stadyum sekteye uğradı. Göztepe'nin 95 yıllık stadyum hasreti sona ererken Karşıyaka stadyumuna kavuşamadı.

Karşıyaka Belediyesi'nin eski belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde yılan hikayesine dönen stadyum krizi belediyenin meclis gündeminde yer almıştı. Karşıyaka stadyumunun şehrin içerisinde apartmanların arasında yer almasından dolayı inşaatın tamamlanmadığına dair bilgiler yayılmıştı. Yerel yönetimlerin, Gençlik ve Spor Kulübü'nün bir araya gelip uzlaşı sağlayamadığı için stadyum krizi hep devam etti. TBMM'de yer alan İzmirli milletvekillerin Karşıyaka stadyumunu gündeme taşıdığı dönemlerde stadyum hep ötelendi. Karşıyakalı taraftarlar, stadyumuna kavuşmak istiyor.

karsiyaka-stadi-ne-oldu (1)

TARAFTAR STADYUM İSTİYOR

Karşıyaka semti için sembol olan sahada maç izlemek isteyen taraftarlar o günü heyecanla bekliyor. 111 yıllık mazisiyle bilinen Karşıyaka Spor Kulübü’nün taraftarları zamanında verilen sözlerin tutulmamasından dolayı sitem ediyor. Sosyal medyada stadyum istediğini dile getiren taraftalar stadium hayaline kavuşmak istiyor. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahibi olan Türkiye'de İzmir stadyumlarının olmaması sorun işaretleri barındırıyor. İzmirli spor severler, taraftarlar Karşıyaka stadının yapılmamasına büyük tepki gösteriyor. Karşıyaka Spor Kulübü'nün Başkanı Azat Yeşil ve ekibinin stadyum müjdesini Karşıyaka Spor Kulübü'nün kuruluş yılı olarak ithaf edilen 19 Aralık'da açıklaması bekleniyor. 

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka deplasmanında  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.