TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka'nın şampiyonluk hasreti 22 yıla çıktı

Türkiye'nin ve İzmir'in güzide spor kulüpleri arasında yer alan Karşıyaka Spor Kulübü, 22 yıldır şampiyonluğa hasret kaldı. Kaf-Kaf, üst üste 7 sezondur TFF 3.Lig'de mücadele ediyor.Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 13:58
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Karşıyaka'nın şampiyonluk hasreti 22 yıla çıktı

2023-2024 sezonuna şampiyonluk hedefiyle başlayan, yaptığı transferler ile taraftarlarını heyecanlandıran Karşıyaka Spor Kulübü, bu sene de play-off'ta havlu attı. Yeşil kırmızılılar, alt liglerde kalmaya mahkûm oldu. 2018 yılında transfer yasağı ve maddi sorunlarla boğuşan Kaf-Kaf, düştüğü 3.Lig'den kurtulamadı. Daha önceki sezonlarda altyapıdan yetiştirdiği oyuncularla 2019 ve 2020'de 3'üncü Lig'de play-off oynamıştı. Transfer yasağı kalktıktan sonra ise 2 yıl play-off'a kalamayan Kaf-Kaf, bu sezon eline geçen fırsatı tepti. 2023-2024 sezonuna büyük umutlarla ve büyük hayallerle başlayan Karşıyaka, sezonu mutlu sonla bitiremedi.

TARAFTAR REKORU

Ev sahibi olduğu maçlarda Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nu tıklım tıklım dolduran taraftarlar her maça yoğun ilgi ve talep gösterdi. En son oynanan Anadolu Üniversitesi maçında stadyumda yaklaşık 15 bin taraftar yer aldı. Karşıyaka Spor Kulübü, 3.lig'de seyirci rekorunu kırdı. Elde edilen başarısızlıktan sonra Karşıyakalı taraftar grupları sosyal medya üzerinden yönetime tepki vermeye devam ediyor.

TRANSFERLER İŞE YARAMADI

Yaptığı önemli transferler ile dikkat çeken yeşil kırmızılılar yine üst lige çıkma başarısını gösteremedi. Emre Gemici, Fatih Taşdelen, Yasin Ozan, Adem Büyük gibi oyuncuları kadrosuna katan yeşil kırmızılılar, TFF 2.Lig hedefinde inişler çıkışlar yaşadı.2023-2024 sezoınunda toplam 23 transfer yapan Kaf-Kaf'ın oyuncuları işe yaramadı. Sezonun son haftalarında sıralamayı toparlamaya çalıştı. Play-off eleme turunun ilk maçında Anadolu Üniversitesi'ne kaybeden Karşıyaka'nın taraftarları maç sonrasında yönetime tepki gösterdi. 2002'den bu yana 22 senedir play-off maçlarında başarısız olan, son şampiyonluğunu ise 21 yıl önce 2003'te 2'nci Lig'de yaşayıp bir daha kupa göremeyen Karşıyaka, yeni sezonda da 3'üncü Lig'de mücadele edecek.

YÖNETİM KRİZİ

Karşıyaka Spor Kulübü'nde 5.5 yıl kulübü yöneten Turgay Büyükkarcı ağustos ortasında görevi bırakmıştı. Yeni başkan, yeni yönetim ve yeni transferler ile sezona iddialı başlayan yeşil kırmızılılar, hüsrana uğradı. Azat Yeşil Başkanlığı bıraktıktan sonra görevi İlker Ergüllü devraldı. Güçlü iş adamlarının yer aldığı yönetim sezonun ilk bölümünde kendi içinde krizler devam etti. Başkan ve antrenör değişikliklerinden sonra Karşıyaka, sezonun ikinci yarısında tekrardan ivme yakalasa da istedi sonucu elde edemedi.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.