TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu! Milli boksör Busenaz Sürmeneli’den altın madalya

Türk boksunun parlayan yıldızı Busenaz Sürmeneli, Avrupa'nın zirvesine çıktı! Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu genç boksör, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası'nda Rus rakibini mağlup ederek kariyerinin ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 22:28
Kaynak: İHA/AA
Kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu! Milli boksör Busenaz Sürmeneli’den altın madalya

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Sürmeneli, Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Şampiyonası finalinde 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova'yı 5-0 mağlup ederek altın madalyaya uzandı.

Daha önce 2019'da Alcobendas'ta ve 2022'de Budva'da düzenlenen Avrupa şampiyonalarında iki bronz madalya kazanan Sürmeneli, ilk kez finalde yer aldığı 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda mutlu sona ulaşarak tarihe geçti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, altın madalya kazanan milli sporcular Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu'nu kutladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası'nda kadınlar 52 kiloda altın madalya kazanan Buse Naz Çakıroğlu ile 66 kiloda altın madalyanın sahibi olan Busenaz Sürmeneli’yi yürekten kutluyorum. Üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu’nun ve kariyerinde tek eksik altın madalyayı tamamlayan Busenaz Sürmeneli’nin başarılarının devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz."

MİLLİ BOKSÖR BUSENAZ SÜRMENELİ KİMDİR?

Türk boks arenasının parlayan yıldızı Busenaz Sürmeneli'nin kariyeri, başarılarla dolu bir destanın ta kendisi. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olan Sürmeneli, sadece boks tarihine değil, Türk sporuna da altın harflerle yazılan bir isim.

1998'de Bursa'da doğan Sürmeneli, boks arenasına çıktığı her müsabakada adından söz ettirmeyi başarıyor. Trabzonlu olan ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde spor kariyerini sürdüren genç boksör, mücadele azmi ve yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Dünya şampiyonluğunu ilk kez 2019'da Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen şampiyonada elde eden Sürmeneli, finalde Çinli rakibini mağlup ederek altın madalyanın sahibi oluyor. Ardından, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'nin olimpiyat tarihindeki ilk altın madalyasını kazanıyor ve bu başarıyla adını efsaneler arasına yazdırıyor.

Dünya şampiyonluğunu ikinci kez 2022'de İstanbul'da elde eden Sürmeneli, bu kez 66 kiloda altın madalyayı boynuna geçiriyor. Üst üste kazandığı şampiyonluklarla Türk boks tarihinde unutulmaz bir iz bırakan Sürmeneli, 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda da altın madalyayı alarak kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Başarılarla dolu kariyerinde birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atan Sürmeneli, spor camiasının da takdirini kazanıyor. 2023'te Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü alan Sürmeneli, 2024'te ise Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.