TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın voleybol tarihinde rekor: Maçı 92 bin kişi izledi

Amerika üniversiteler arası voleybol maçında Nebraska Üniversitesi - Omaha Maviricks müsabakasında 92 bin kişilik seyirci ile rekor kırıldı. Voleybol müsabakasında bir ilk yaşandı. Peki Nebraska Üniversitesi - Omaha Maviricks maçında neler yaşandı? Daha önceki rekoru hangi takımlar kırdı? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın voleybol tarihinde rekor: Maçı 92 bin kişi izledi

Nebraska Üniversitesi futbol takımının sahasında oynanan voleybol maçında tarihi rekor kırıldı. Nebraska Üniversitesi ile Omaha arasındaki voleybol maçını tam 92 bin 3 kişi izledi. Bu, spor tarihinde kadınlar maçı seyirci rekoru oldu. Nebraska Üniversitesi’nin “Voleybol Günü” etkinliğini 92.003 kişi tribünde takip ederken müsabaka; kadınlarda en çok izlenen spor etkinliği olarak tarihe geçti.

AMERİKA'DA EN YAYGIN 11. SPOR: VOLEYBOL

Amerika'da en yaygın sporlar arasında yer alan Amerikan futbolu, beyzbol, basketbol ve buz hokeyi gibi branşlar en çok izlenilen ve bilinen sporlar arasında yer alıyor. Voleybolda son yıllarda Amerika'da sporseverler ilgi ve talep duymaya devam ediyor. Voleybol, Amerika'da en popüler 12 spor branşı arasında yer alıyor. Milyonlarca sporcunun lisanslı olarak voleybol oynadığı ülkede gelişim devam ediyor. A takım seviyelerinde ve altyapılara verdikleri önem ve değerle uluslararası başarılara imza atıyor.

Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun (FIVB) kayıtlarına göre; Başkent Varşova'daki Ulusal Stadyum'da Polonya ile Sırbistan arasında oynanan açılış maçını, 62 bin kişi izlemiş ve "bir voleybol maçındaki en yüksek seyirci sayısı"na ulaşmıştı. Bu rekorun ardından Nebraska Üniversitesi - Omaha Maviricks müsabasında 92 bin kişilik seyirci ile büyük rekor kırıldı.

NEBRASKA'DA VOLEYBOL GÜNÜ

Nebraska maçı 25-14, 25-14 ve 23-13'luk setlerle 3-9 kazanırken; karşılaşma sonrası orta oyuncu Bekka Allick, "Bu, hayatınız boyunca karşısınıza sadece bir kez çıkacak bir fırsat. Bu rekor karşısında nutkum tutuldu. Yaklaşık 94 bin kişiyi hayal etmek zor” ifadelerini kullandı. Maçın tarihi Şubat ayında açıklanmıştı.

"Nebraska'da Voleybol Günü" anonsuyla biletler Nisan ayında satışa çıkarılmış ve üç günde 82 binden fazla bilet satılmıştı. Bu Nebraska'nın nüfusunun yüzde 4'üne denk geliyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nde kadınlar seyirci rekoru 1999'da kırıldı. Amerika'da düzenlenen Kadınlar Dünya Kupası'nda ev sahibi, finalde Çin'i 1-0 yenmiş ve o karşılaşmayı 90 bin 185 kişi izlemişti.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda büyük gurur! 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.