TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın futbolunda şampiyonluk derbisi

Türkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Petrol Ofisi ile Galatasaray Petrol Ofisi arasında derbi heyecanı yaşanıyor. Pazar günü saat 14.00’te başlayacak olan maça Derağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri ev sahipliği yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 11:04
Kaynak: İHA
Kadın futbolunda şampiyonluk derbisi

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren bir derbiye sahne olacak. Ligin 25. haftasında Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray Petrol Ofisi karşı karşıya gelecek. FB TV ve GS TV’den de canlı yayınlanacak derbi öncesinde Galatasaray Petrol Ofisi 59 puanla ligde lider durumda bulunurken, onu 54 puan ile  Fenerbahçe Petrol Ofisi takip ediyor.

Fenerbahçe avantaj peşinde

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmada rabinin 90+8’de Kipoyi’nin son dakika golüyle mağlup eden Galatasaray Petrol Ofisi, maçı kazanıp puan farkını artırmak istiyor. Fenerbahçe Petrol Ofisi ise  evindeki rövanşı alıp, şampiyonluk yarışında puan farkını kapatmanın hesaplarını yapıyor.  Fenerbahçe Petrol Ofisi’nde, 19 golle gol kraliçeliğinde zirvedeki iki isimden biri olan Yağmur Uraz ve Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından yılın kadın futbolcusu ödülüne aday gösterilen Zenatha Coleman skoru değiştirecek oyuncular olarak ön plana çıkıyor. Galatasaray Petrol Ofisi’nde ise gözler son maçta ikinci yarı oyuna girdikten sonra hat-trick yapan Elanur Laçin ve 13 golle takımın en golcü oyuncusu olan Ebru Topçu’da olacak.

Gol sayıları dikkat çekiyor

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın  erkek ve kadın futbolcular arasında atılan gol sayılarının birbirine  yakın olması dikkat çekti. Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 30 maçta 68 golle 2,26 gol ortalamasına sahipken, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Galatasaray Petrol Ofisi’nin 24 maçta 56 golle maç başına 2,33 gol ortalaması bulunuyor. Fenerbahçe ise Trendyol Süper Lig'de 30 maçta 79 gol atarken, maç başına 2,63 gol ortalamasına sahip. Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde ise Fenerbahçe Petrol Ofisi, 30 maçta 57 gol atarak 2,37 gol ortalamasıyla dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.